Diyarbakır’da Adalet Nöbeti: “Hasta tutuklular tedavi edilsin”

Diyarbakır’da Adalet Nöbeti: “Hasta tutuklular tedavi edilsin”
Hasta mahpusların yakınlarının Diyarbakır’da başlattığı Adalet Nöbeti eylemi, 296. gününde Diyarbakır Adliyesi önünde devam etti.

TİGRİS HABER - Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgürlük İçin hukukçular Derneği (ÖHD), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) ve Diyarbakır 78’liler Girişim Derneği üyeleri ile HDP Dış İlişkiler Komisyonu üyesi ve Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy destek verdi.

Açıklamada, hasta tutuklu Hamdusena Ada'nın yakını Reşahat Ada ile Hişyar Özsoy konuştu.

Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanına çağrı

Ada, cezaevlerindeki çocuklarının tek kişilik hücrelerde tutulduğunu belirterek, “Çocuklarımıza borçluyuz. Çağrımız bütün dünyaya, Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanı'nadır. Kanunlarına uysunlar. Hasta tutuklular bırakılıp tedavi etsinler. Artık çocuklarımızın tabutlarının çıkarılmasını istemiyoruz” dedi.

“Aysel Tuğluk intikam amacıyla hapiste”

Ardından söz alan HDP'li Özsoy, annelerin 11 hasta ve infazı yakılan mahpus için adalet aradığını, cezaevlerinin devletin muhaliflerinden intikam aldığını, yine cezaevlerinin işkence mekânlarına dönüştüğünün altını çizdi:

“Aysel Tuğluk'un durumunu biliyoruz. Sağlık sorunları, heyet raporları olmasına rağmen intikam alma amacıyla hapiste tutuluyor. Türkiye kamuoyu Tuğluk’un dirhem dirhem ölüme gitmesini izliyor. Sicili karışık Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şu ana kadar hasta tutuklular ile ilgili kılını kıpırdatmamış. Hükümetin hâkim olduğu kurumlardan adalet beklemiyoruz. Yakın bir zamanda siyaseten bunlarla hesabımızı göreceğiz” şeklinde konuştu. (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.