Diyarbakır’da ağır hasarlı binanın yıkımı esnasında yangın çıktı

Diyarbakır’da ağır hasarlı binanın yıkımı esnasında yangın çıktı
Depremden etkilenen Diyarbakır'da 400 ağır hasarlı binanın yıkımı devam ediyor. 6-7 kolonu patlayan 9 katlı binanın yıkımı sırasında alt katından yükselen dumanlar paniğe sebep oldu.

TİGRİS HABER - Depremden etkilenen Diyarbakır’da Valilik, AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlık ve ilçe belediyeleri koordinasyonunda depremde çöken ve acil yıkım kararı verilen binaların yıkım ile hafriyat kaldırma çalışmaları sürüyor.

Merkez Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi 230. Sokak’ta depremde 6-7 kolonu patlayan 9 katlı bina için yıkım kararı çıkmasıyla sabah saatlerinde ekipler bariyerleri yerleştirip kontrollü yıkıma başladı. Çevrede toplanan vatandaşlar ise yıkımı cep telefonları ile kaydetti. Yıkım esnasında binanın altından çıkan dumanlar paniğe neden oldu. İddiaya göre bir şahıs, yıkımı yapılan binaya arka tarafından girip içeride bulunan bez parçalarını ateşe verdi. İtfaiye ekipleri tazyikli suyla yangına müdahale ederken, şüpheli polis tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü.

SMC Yıkım Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çubuk, Diyarbakır’da ilk etapta yaklaşık 400 binanın yıkılacağını söyledi. Yıkımını yaptıkları binanın depremde kolonlarının patladığını belirten Çubuk, “Depremde hasar görmüş, yaklaşık 6-7 kolon altta patlamış. Bina arkaya doğru yamulmuş. Yıkımlar güvenli bir şekilde hızla devam ediyor. İlk etapta şu binayı yıkıyoruz. Geri kalan binaları da güvenli bir şekilde yıkacağız” dedi.

Binanın altında tekstil malzemeleri olduğunu ve bir vatandaşın arka taraftan girip onları yaktığını aktaran Çubuk, “İtfaiye geldi ve yangını söndürdü. Görünürde hiçbir sıkıntı yok. Şahıs yakalandı, karakolda ifadesi alınıyor. Diyarbakır’ımızda çok iyi bir çalışma var. Belediyemiz ve valilik çok güzel bir şekilde koordineli çalışıyoruz” diye konuştu. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.