Diyarbakır’da ‘Akıllı nöbetçi eczane ekranı’

Diyarbakır’da ‘Akıllı nöbetçi eczane ekranı’
Diyarbakır Eczacı Odası, kentteki kamu hastanelerine ‘akıllı nöbetçi eczane ekranları’ kuruyor. Akıllı ekranlar ilk etapta kamu hastanelerinin acil servislerine kurulacak. Eczacılar Odası ile Sağlık Müdürlüğü yapılacak çalışma ile ilgili protokol imzaladı

TİGRİS HABER -Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin’le imzalanan protokol gereği şimdilik 8 kamu hastanesinin acil servislerine dijital nöbetçi eczane ekranları kurulacak. Protokolün imzalanması ile birlikte ünitelerin kurulum çalışmaları da başladı.

ornek-ekran.jpg

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin’le imzalanan protokol gereği şimdilik 8 kamu hastanesinin acil servislerine dijital nöbetçi eczane ekranları kurulacak. Protokolün imzalanması ile birlikte ünitelerin kurulum çalışmaları da başladı.protokol-2.jpg

Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Mahmut Sert, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere özellikle gece geç saatlerde nöbetçi eczane arama sorunu kimi zaman hastalarımız için ciddi sorunlara yol açıyor. Özellikle tatil günlerinde gerek hastane gerekse eczanelerde eski listelerin yer alması, acil bir durumda nöbeti değişen eczane bilgisinin anında hastaya ulaşamaması gibi sorunlarla karşılaşıyoruz. Tüm bunları gidermek adına Diyarbakır Eczacı Odası olarak dijital ekran konusunda çalışmalar yaptık. çalışmalar yaptık. Ekranlar 49” HD Led Monitör özelliğinde olup en güncel nöbet listesini anlık olarak yansıtmaktadır.

Dijital Ekran, hastaya bulunduğu noktadan nöbetçi eczaneye nasıl gidilebileceğini en kolay şekilde göstermektedir. Nöbetçi eczanenin adresi, iletişim bilgileri yer almakta, ayrıca kare kod okutularak direk navigasyona da bağlanmaktadır. Ekranlarda yer alan nöbetçi eczane bilgileri çok dilli olarak yayınlanacaktır.” Dedi.

Bilgileri oda güncelliyor

Sert, şöyle devam etti; “Nöbet Ekranlarında görünen nöbet listeleri Diyarbakır Eczacı Odası tarafından uzaktan yönetilmekte olup eczanelerin nöbet listelerini takip etmesine, pano güncellemesi yapması ve Dijital Nöbet Ekranına müdahale etmelerine gerek kalmamaktadır. Sistem tamamen odamız tarafından yönetilmektedir.”(TİGRİS HABER)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.