Diyarbakır’da aşılar tükendi

Diyarbakır’da aşılar tükendi
Vaka artışında ikinci sırada bulunun Diyarbakır’da biontech aşıları tükendi. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, yoğun talep nedeniyle bazı noktalarda aşı sıkıntısı yaşandığını, akşam saatlerinde yeni aşıların geleceği bilgisini verdi.

TİGRİS HABER- Sağlık Bakanlığının açıkladığı son verilerle risk haritasında ikinci sırada bulunan Diyarbakır’da aşı skandalı yaşanıyor. Aşı olmak için kentin farklı noktalarındaki hastanelere giden yüzlerce kişi aşı olmadığı için dönmek zorunda kaldı.

Aşı olmadan döndüm

Haber merkezimizi arayan bir vatandaş, “Aşı olmak için öğlen saatlerinde Eğitim Araştırma Hastanesi gittim. Ancak yetkili aşının olmadığını, akşam saatlerinde geleceğini söyledi. Bende bunun üzerine hastaneden geri döndüm. Bir yandan aşı çağrısı yapılıyor ancak diğer yandan aşılar bitiyor. Yetkililer aşıların tükendiğini görmüyor mu?. Umarım yakın sürede aşılar gelir de aşımızı oluruz” dedi.

Aşılar birkaç saate geliyor

Konuyla ilgili görüştüğümüz Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “Günlük 9-10 bin aşılamadan 20 ile 25 bin arasında bir rakama ulaştık. Talep yoğunluğu olunca bazı noktalarda Biontech aşısı tükendi. Sinovac aşılarıyla alakalı bir sıkıntımız yok. Ancak aşılar uçağa yüklendi birkaç saate elimizde olur” bilgisi verdi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.