Diyarbakır'da Bağlar belediye başkanına istenen ceza belli oldu

Diyarbakır'da Bağlar belediye başkanına istenen ceza belli oldu
Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesinin AK Partili belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu, yardımcısı Sıddık Aycıl ile İmar Müdürü Fırat Kılıç hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesinin AK Partili belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu, yardımcısı Sıddık Aycıl ile İmar Müdürü Fırat Kılıç hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede Başkan ve 2 belediye görevlisi hakkında 15’er yıl hapis cezası verilmesi istendi.

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi'nde bir müteahhitten inşaat ruhsat işlemleriyle ilgili 2 milyon lira rüşvet istedikten sonra KOM şube müdürlüğüne bağlı ekiplerin seri numaraları alınmış paralarla suçüstü yaptığı olayla ilgili tutuklanan Bağlar Belediye Başkan yardımcısı Sıddık Aycıl, İmar Müdürü Fırat Kılıç ile hakkında adli kontrol kararı ve yurtdışına çıkış yasağı konulan AK Partili belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile ilgili soruşturma tamamlandı.

İddianamede, sanıkların rüşvet vermediği takdirde müteahhidin işlemlerin yapılmayacağı, talebini sonuçsuz bırakacakları şeklinde tehdit ederek para vermeye zorladıkları, bu şekilde suçüstü yapılarak “İcbar suretiyle irtikap” suçundan ayrı ayrı 15’şer yıl hapisle cezalandırılmaları istendi.

Sanıkların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde başlanacak. (Kaynak: Sözcü)

Kaynak:Sözcü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.