VİDEO - Diyarbakır’da baz istasyonu tartışması büyüyor: İzin vermeyeceğiz

VİDEO - Diyarbakır’da baz istasyonu tartışması büyüyor: İzin vermeyeceğiz
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesine bağlı medya mahallesinde kurulacak olan baz istasyonuna mahalle sakinleri tepki gösterirken, uzmanlar da baz istasyonlarının yanlış kullanımı neticesinde insan hayatının tehlikeye gireceğini söylüyor.

Yılmaz Yiğitler - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın  Kayapınar İlçesinin medya mahallesi tekel ve Mastfroş kavşağı kesişimin deki bulvara kurulacak olan baz istasyonuna mahalle sakinleri tepki gösterdi. Mahalle sakinleri, baz istasyonunun kurulumuna karşı olduklarını dille getirerek şikâyette bulundular.

 “Tedirginiz”

Medya mahallesi sakinlerinden ve site yöneticisi olan Mehmet Altındağ, baz istasyonunun kurulmaması için belediye ve BTK’ ya müracaatta bulunduklarını ifade ederek, “Şuanda çok tedirginiz radyasyondan çok olumsuz etkileneceğiz, bu nedenle baz istasyonun kaldırılmasını istiyoruz.  Belediye turkcelle kiralatmış. BTK’ ya başvurduğumuzda binamıza 23 metre uzaklıkta olduğu için “size bir zararı yok” diyorlar. Birde oraya bakanlar kurulu kararı iliştirilmiş, ne derece doğru bilmiyorum. Bu işi mahkemeye kadar götüreceğiz” dedi.

baz-istasyonu-tigris.png

“Yetkililer sesimize kulak versin”

Baz istasyonunun mahallerinin sağlığını tehlikeye atacağını söyleyen Mehmet Şeker adlı vatandaş  şöyle konuştu:  “İnsan sağlığı her şeyden önemli, bilim insanları da bunun söylüyor. Danıştay’ın verdiği bir karar var. Bu bir toplum hizmetidir, ama nihayetinde insan sağlığına zararlı. Biz Belediyeye,  Bilgi Teknoloji Kurumuna ve Diyarbakır Bölge müdürlüğüne dilekçe verdik, olumsuz cevap aldık. Yetkililerin sesimize kulak vermesini istiyoruz. Binlerce binanın bulunduğu alana baz istasyonu kurulmasına izin verilmemelidir. Neden uzak bir yere değil de merkezi bir yerde kuruyorlar. Lütfen biraz hassasiyet göstersinler. ”

 Mahalle sakinlerinden Halim Buğdakdı ise şöyle dedi;  “Biz burada oturan vatandaşlar olarak baz istasyonun yapılmasından yana değiliz. İnsan sağlığını tehdit eden bir durum söz konusu. 300 metre uzaklıkta bir kavşak var ve yerleşim yeri yok. Tek talebimiz bu baz istasyonu buradan alınıp ilerdeki kavşağa kurulsun.”

“Hayatımız söz konusu”

Abdulhak Akdar adlı vatandaş da, baz istasyonun kurulumuna izin vermeyeceklerini ifade ederek, “Burada Bizim hayatımız söz konusu. Eğer hayatımız ön plana alınmasa biz gerekli mercilere şikâyetlerimizi devam ettireceğiz, kurulumuna izin vermeyeceğiz. İzin verirsek kendimizi onlar teslim etmiş oluruz. Belediyeden olumsuz cevap aldık. Sağlığımız çok önemli. Şiddetle kınıyoruz ve karşıyız” şeklinde konuştu.

Baz istasyonları ile ilgili tartışmalar nedeniyle daha önce gazetemize konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, insan sağlığına dikkat çekmiş, şunları söylemişti; “Uyku bozukluğu, depresif semptomlar, baş ağrısı, baş dönmesi, konsantrasyon güçlüğü tespit edilen semptomlardır.”

Çevre Mühendisleri Odası Diyarbakır Bölge Temsilciliği Başkanı ve Çevre Yüksek Mühendisi Canfidal Boldaş da ise, baz istasyonları tartışmalarına katılmış, kaygılarını şöyle dile getirmişti;
 “Sağlığımızı olumsuz yönde tehdit etmeye devam eden teknolojilerdendir. Çünkü baz istasyonlarının maruziyet sınırına dikkat edilmemesi durumunda, yaymış olduğu elektromanyetik dalgalar; genel olarak stres, yorgunluk hissi, baş ağrısı, uyku bozukluğuna sebep olabileceği gibi kanser, kısırlık, genetik bozukluklar gibi ciddi sağlık sorunlarına da sebebiyet verebileceği bilimsel makalelerde belirtilmektedir.”

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.