Diyarbakır’da bebeğini boğmaya çalışan kadın: Blöf yaptım

Diyarbakır’da bebeğini boğmaya çalışan kadın: Blöf yaptım
Diyarbakır'da 9 aylık kızını yastıkla boğmaya çalıştığı anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden E.K., o görüntüleri 3,5 ay önce kendisiyle ilgilenmediği için blöf amaçlı olarak M.K.'ye gönderdiğini söyledi.

TİGRİS HABER  - Kayapınar ilçesinde yaşayan, 8 aylık kızı R.E.K.'yi yastıkla boğmaya çalıştığı anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden ve görüntülerde nefes almakta zorlanan bebeğiyle ilgili "Bak böyle kurtulacağım işte. Böyle kurtulacağım. Öl, öl" diyen E.K., 28 Mart'ta gözaltına alındı. Muayene edilen ve sağlık sorununun bulunmadığı belirlenen bebek, savcılık tarafından babası M.K.'ye teslim edildi. Emniyetteki ifadesinde o görüntüleri 3,5 ay önce blöf amaçlı gönderdiğini söyleyen E.K., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece, defalarca izlenen görüntüde çocuğuna boğacak şekilde temasta bulunmadığı gerekçesiyle adli kontrolle serbest bırakıldı.

“Darp edildim”

9 aylık kızını yastıkla boğmaya çalıştığı iddia edilen görüntülerle ilgili olarak  blöf amaçlı yaptığını söyleyen E.K., "Bu video yaklaşık 3,5 ay öncesine ait. Videoya rağmen hiçbir şekilde gelmedi çocuğunun yanına. Hiçbir şekilde çocuğu sormadı. Kendisinden tamamen ayrılma kararı aldım. 23 Mart’ta eve geldiğimde bana kötü ithamlarda bulunarak, bana saldırdı darp etti. Ben kendisi hakkında şikayetçi oldum. Karakola gidip uzaklaştırması olmasına rağmen hemen ertesi günü ailesiyle beraber evime gidip kapımı çilingirle kapımı kilidini değiştirdiler" diye konuştu.

'Eski eşe, TCK 281 ve 107 kapsamında soruşturma açılmalı'

E.K.'nin Avukatı Ubeydullah Enes Erdil de, eski eşi tarafından ağır tahrik altında çekilmiş bir blöf videosu olduğunu söyledi. "Video savcılık tarafından, detaylıca defalarca incelendi. Erdil: “Savcılığın kanaati de bizim beyanlarımız doğrultusunda, çocuğa kesinlikle yastığın suratına bastırılması suretiyle zarar verilmediği kanaatiydi. Bu nedenle adli kontrol şartıyla sulh cezaya sevk edildi. Müvekkilim gözaltındayken tedbir kapsamında savcılık tarafından çocuk babaya teslim edilmiştir. Mahkeme veya savcılık kararı olmaksızın teslim edilen çocuğu almakta güçlük çekiyoruz. Bu nedenle hukuki bütün yollara başvurmaya devam ediyoruz. Bahse konu videoda bir suç işlendiği kabul edilecek olursa bile eski eşin bu suç delilini Türk Ceza Kanunu 281'inci madde ‘Suç delilini gizlime’ ve 107'nci madde kapsamında evlilik birlikteliğini devam ettirmek için ‘Şantaj’ olarak kullanması nedeniyle, hakkında soruşturma açılması gerekmektedir. Fakat buna dair savcılığın herhangi bir soruşturma durumu söz konusu değil. Biz bütün süreci takip edip bu işin arkasını bırakmayacağız. Bu olayda tek bir nedenimiz vardır. Haksızlığa karşı bir kadının yanında olmak haksızlığa karşı bir annenin canının acımaması” diye konuştu. (Tigris Haber)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.