Diyarbakır’da bir haftada 3 avukata saldırı

Diyarbakır’da bir haftada 3 avukata saldırı
Diyarbakır Barosuna üye 3 avukata yönelik gerçekleşen saldırılar kınandı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Barosu Avukat Hakları Merkezi, son bir haftada 3 üyelerinin, temsil ettiği davada tarafların saldırısına uğramasını Adliye binası önünde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. Açıklamada konuşan Baro Başkanı Avukat Nahit Eren, saldırıları kınadı.

Saldırı vakalarında ciddi artış var

Ardından açıklama yapan Diyarbakır Barosu Avukat Hakları Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Hamdiye Kocabey, hak arama özgürlüğünün önündeki engellerin bütün ağırlığıyla devam ettiği bu süreçte, avukatlara yönelik saldırı ve şiddet vakalarında da ciddi bir artışın yaşandığını dile getirdi. Son bir hafta da barolarının üyesi 3 meslektaşlarının sözlü ve fiziki saldırıya maruz kaldığını söyleyen Kocabey, saldırıların amacını, “Bütün bu saldırılar, savunmaya ve avukata karşı yapılan eylemlerin faillerini cesaretlendirmekte ve savunmanın direncini kırmak amaçlanmaktadır” sözleriyle açıkladı.

 Avukatlara karşı yanlış bakış açısı

Avukatların duruşma salonlarında, keşif, haciz mahallinde, ofislerinde sözlü ve fiili saldırıların devam ettiğini aktaran Kocabey, “Bu tür sözlü ve fiili saldırılar sıradanlaşmış ve olağan bir durum halini almıştır. Bu tür saldırılarla bağımsız savunmanın sesi kısılmak istenmektedir. Bilinmelidir ki, avukat dava dosyasının tarafı değil, vekilidir. Avukatları aldıkları dosyalar ile özdeşleştirerek taraf gibi görmek, bu tür saldırıların esas nedeni olup, avukatlara karşı bu yanlış bakış açısının terk edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Baro mücadeleye devam edecek

Saldırılara, avukatların müvekkilleriyle özdeşleştiren anlayışın zemin hazırladığını vurgulayan Kocabey, avukatların kimseyi ayırt etmeden savunan bir mesleğin mensubu olduğunun altını çizdi. Saldırıların müvekkilini temsil ettiği için hak arama özgürlüğüne, kamu görevini ifade eden bir mesleğe yöneldiği için de kamu güvenliğine yönelik olduğunu belirten Kocabey, “Unutulmamalıdır ki, yargının kurucu unsuru olan savunmaya yani avukatlara yönelik her saldırı, özünde hukuk devletine yönelik bir saldırıdır. Meslektaşlarımıza yönelik bu saldırılara karşı Diyarbakır  Barosu tüm üyeleri ile gerekli mücadeleyi etmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

 Kocabey, yargısal süreçleri titizlikle takip edeceklerini vurgulayarak, saldırıları kınadı. (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.