Diyarbakır’da bir köylü jandarma tarafından vuruldu

Diyarbakır’da bir köylü jandarma tarafından vuruldu
Diyarbakır’ın Çermik ilçesine bağlı Aynalı köyünde Mikail Ekinci isimli köylü, Jandarmanın ‘dur ihtarına’ uymadığını gerekçesiyle vuruldu. Çermik Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın Çermik ilçesine bağlı Aynalı kırsal mahallesinin Gulabaxça mezrasına baskın düzenleyen jandarmanın, hakkında yakalama kararı bulunan 28 yaşındaki Mikail Ekinc adlı köylü dur ihtarına uymadığı iddiasıyla öldürdüğü belirtildi.

Jandarma, hakkında yakalama kararı bulunduğu belirtilen Ekinci için ailesinin yaşadığı mezraya baskın düzenledi. Askerler, Ekinci ailesinin evinin kapısını kırarak, baskın düzenledi. Baskın sırasında motoruyla kaçmaya çalışırken “dur” ihtarına uymadığı iddia edilen Ekinci, jandarma tarafından ateş edilerek öldürüldü. Ekinci, otopsi işlemlerinin ardından mezradaki mezarlığa defnedildi.

Arazi anlaşmazlığı kavgası

Ekinci hakkındaki yakalama kararının, 12 Mart 2021 tarihinde Ekinci ve Aydın aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan ve bir kişinin vefatıyla sonuçlanan kavgadan kaynaklı olduğu belirtildi. Kavgada, Kamil Ekinci’nin hayatını kaybettiği, Aydın ailesinden ise üç kişinin tutuklandığı aktarıldı. Kavgadan iki ay sonra ise Cemal Aydın’ın bir saldırıda hayatını kaybettiği belirtildi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.