Diyarbakır’da Birlik Vakfı açıldı!

Diyarbakır’da Birlik Vakfı açıldı!
Diyarbakır’da kurulan Birlik Vakfı Şubesi siyasilerin katılımı ile açıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı İsmail Kahraman, İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu ile Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla Birlik Vakfı Diyarbakır Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.

Tarihi Sur İlçesi Dabanoğlu Mahallesi’nde bulunan yeni hizmet binasının açılışına, Kahraman, Aksu ve Güzeloğlu’nun yanı sıra, Kayseri eski Milletvekili Yaşar Karayel, Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Alacacı, Birlik Vakfı’nın Diyarbakır Şubesi Başkanı Metin Evsen, kamu kurum müdürleri, çevre illerden Birlik Vakfı şube temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kahraman, Aksu ve Güzeloğlu, hizmet binasının açılış kurdelesini keserek hayırlara vesile olmasını dilediler. Kahraman, Aksu ve Güzeloğlu, kurdele kesiminin ardından hizmet binasını inceleyerek bilgi aldılar.

Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Alacacı ve Birlik Vakfı Diyarbakır Şubesi Başkanı Metin Evsen, vakfın çalışmaları ve tarihi ile ilgili bilgiler verdiler. Alacacı ve Evsen’den sonra bir konuşma gerçekleştiren Güzeloğlu, “Bu mübarek Cuma gününde çok hayırlı bir işin Birlik Vakfımızın Diyarbakır Şubesinin açılışında böylesi değerli bir hazirun ile birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Gerçekten Birlik Vakfı’nın 1985 yılında resmi tescil eden, 55 ilde teşkilatlanan ama sayılamayacak kadar gönüllerde yer alan hem seveni hem de buna dahil olan çok gönül erleri var. Çok özlediğimiz geleceğin hazırlanmasında maddi ama özellikle manevi kalkınmanın sağlanmasında geriye dönüp baktığımızda bugün teşrif eden büyüklerimiz dahil Birlik Vakfında emek veren bu konuda ter döken bizleri ve bu milleti bugünlere hazırlayan çok değerli büyüklerimiz var. Ben hayatını kaybedenlere Rabbimden rahmet diliyorum, ruhları şad mekanları cennet olsun. Bugün teşrif eden değerli Başkanımız, Bakanımız dahil geçmişten bugüne emek veren hepsinden de Rabbim razı olsun. Şüphesiz ki bu hizmet devam edecektir, aslolan da budur zaten. Maddi değerlerin ihya ve inşasını şüphesiz yaparken ülkemizi güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2023, 2053 ve 2071’e doğru hazırlarken asla ve asla ihmal edilmeyecek bir şey milli ve manevi değerler noktasındaki duruşumuzu ve şuurumuzu güçlendirmektir. Diyarbakır’da biraz önce namazı eda ettiğimiz, 639 yılından itibaren İslam’ın Kalesi olan, o günden bugüne İslami değerlere sahip olan peygamberler ve sahabeler şehri olarak bu noktada hem ilgiyi hem de bu tip katkı ve destekleri çoktan hak ediyor” dedi.

GÜZELOĞLU: ‘SURDA 5 BİNE YAKIN YAPI YENİDEN İHYA EDİLDİ’

Güzeloğlu, Sur’da son yıllarda yaşanan terör olayları ve sonrasında yürütülen çalışmaları anlattı: “Bölücü terör örgütü PKK ve ihanet çevrelerinin bu gerçeği örtmeye ve yok etmeye dönük bütün çabaları da Allah’ın izniyle bugün beyhude kalmış bertaraf edilmiştir. Diyarbakır her geçen gün öz benliğine dönük bir büyük iradeyi o geçmiş büyük köklü birikimini, imanı, ahlaki ve İslami kimliğini kazanmak noktasında çok hızlı bir dönüşüm içerisindedir. Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olmaktan büyük onur duyduğum Diyarbakır’da yapacağımız her önemli hizmette tam da bu noktadadır. Bütün gayretimizi imkanlarımızı ve sahip olduğumuz bu konudaki birikimimizi Diyarbakır’ın bu öze dönmesinde insanının ve toplumunun bu noktadaki bir duruş ve dönüşümünün gerçekleşmesine tahsis etmekteyiz. İçinde bulunduğumuz Sur, bu anlamda Diyarbakır’ın kalbi ve insanlık tarihinin belki yaşanmış tüm geçmişinin şahidi. Bu noktada ihanet örgütünün ve yıktığı yok etmek istediği Surda 5 bine yakın yapı yeniden ihya edildi, yeniden tamir edildi, yeniden kazanıldı. Yaktıkları yıktıkları camiler yeniden ibadete açıldı. Kiliseleri bile yakan bu vandalizme karşı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu milletin kaynaklarıyla kiliselerde restore edildi ve edilmeye devam ediyor. Biz yıkılan her taşın yerine yenisini koymayı daha güzelini yapmaya muktediriz. Çünkü yapan ve ihya eden bir medeniyeti temsil etmekteyiz. Yıkanlara karşı bu duruşumuzla geleceğe doğru yürüyüşümüzde Birlik Vakfı’nın çok önemli katkılarını bir kez daha takdir ve tebrik ediyorum.”

AKSU: DİYARBAKIR’I YETERİNCE TANITAMADIK

İçişleri eski bakan Abdulkadir Aksu ise yaptığı konuşmada, kurucusu olduğu Birlik Vakfı’nın Diyarbakır’da hizmet vermesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Diyarbakır’ın tarihe ışık tutan, büyük zenginlikleri olan bir yer olduğunu söyleyen Aksu, yeterince tanıtamadıkları için üzgün olduğunu belirtti. Aksu, Diyarbakır’ı tanıtma çalışmalarından dolayı ise Güzeloğlu’na teşekkür etti.

KAHRAMAN: ‘DÜNYADA İSLAM’A KARŞI BİR HAÇLI ZİHNİYETİ VAR’

Daha sonra konuşan TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman, Birlik Vakfı’nı hangi şartlarda kurduklarını anlattı. Dünyada İslam’a karşı bir Haçlı zihniyetinin var olduğunu ifade eden Kahraman, Birlik Vakfı’nın bu zihniyetle mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. Kahraman, “Bizim görevimiz önce ahlak ve maneviyatı yerleştirmek olmalıdır. Türkiye dünyada bir lider konumuna geldi. Kasımpaşa’dan bir delikanlı çıktı, İmam Hatip mezunu. İstanbul’da kendini ispat etti. Hapse attılar artık muhtar bile olamaz dediler. En büyük Hesap Sahibi onu Cumhurbaşkanı yaptı. Ve bugün bir dünya lideri Tayyip Erdoğan’a sahibiz. Kolay değil dünya lideri olmak. Ruh var, inanç var, İslami şuur var. Haçlılara karşı Selahaddin Eyyubi ruhu var. Birlik ve bütünlük içinde olmamız lazım. Bazı yanlış yapanlar var. Onlara kanmamamız lazım” diyerek vakfın hayırlara vesile olmasını diledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.