Diyarbakır’da çiftçiler pamukta bu yıl da yüksek verim bekliyor

Diyarbakır’da çiftçiler pamukta bu yıl da yüksek verim bekliyor
Diyarbakır'da, geçen yıl fiyatının iyi olması ve yüksek verim elde edilmesi nedeniyle pamukta ekim alanının yüzde 15 artması bekleniyor.

TİGRİS HABER - Tekstil, yağ sanayi ve hayvancılık sektörüne önemli oranda ham madde sağlayan pamuğun tohumu Diyarbakır'da toprakla buluşuyor. Geçen sezon ilde 403 bin 830 dekarda ekimi yapılan pamuk, fiyatı ve dekara ortalama 540 kilogram verim elde edilmesiyle çiftçiyi sevindirdi. Büyük bir heyecanla pamuk ekimi yapan çiftçiler bu yıl da yüksek verim elde etmeyi bekliyor.

 "Çiftçiler üretimlerine devam ediyor"

Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil, ilde pamuk ekiminin devam ettiğini söyledi. Bu sezon yağışın yetersiz olmasından dolayı pamuk ekimine erken başlandığını belirten Delil, ürünün yeşermesi için üreticilerin tarlaları sulamaya başladığını ifade etti.

"Yağış az da olsa teknik ve teknolojiyi iyi kullanan çiftçiler üretimlerine devam ediyor." diyen Delil, şöyle konuştu:

"Diyarbakır'da geçen sezon pamukta hem verim hem de fiyat çok iyiydi. Geçen yıl fiyatların yüksek ve verimin iyi olmasıyla bu yıl pamuk ekim alanında yaklaşık yüzde 15'lik bir artış öngörüyoruz. Her zaman beklentimiz bereketli bir sezon. Çiftçilerimize bereketli bir yıl diliyoruz."

pamuk-tigris-1.jpg

"Bu yıl da inşallah güzel bir yıl olur"

Merkez Sur ilçesine bağlı kırsal Doğuçanakçı Mahallesi Muhtarı Cihan Özbay, kardeşleriyle yaklaşık 6 bin dönüm arazide üretim yaptıklarını söyledi.

Bu yıl 1000 dekarda pamuk ekimine başladıklarını ifade eden Özbay, pamuğun yeşermesi için iki kez sulama yapacaklarını dile getirdi. Özbay, geçen sezon tüm ürünlerde çiftçi için adeta nimet yılı olduğunu belirterek, "Pamuk, arpa ve buğday çok güzel verim verdi. Geçen yıl hem fiyat hem verim konusunda karlı bir yıldı. Pamukta dekara 600 kilogramın üzerinde verim aldık, çok iyiydi. Bu yıl da inşallah güzel bir yıl olur." dedi.

Kırsal Hacıosman mahallesinde çiftçilik yapan Emrah Çelik de her yıl tarlasının bir bölümüne pamuk bir bölümüne de buğday ektiğini ifade etti.

Geçen yıl verimi ve fiyatından dolayı pamuktan memnun kaldıklarını söyleyen Çelik, "Geçen yıl 50 dönüme pamuk ekmiştik, çok memnun kaldık. Bu yıl 250 dönüme pamuk ekeceğim. Bu yıl da inşallah bereketli bir yıl olur ve yine kazanırız." diye konuştu.

pamuk-tigris2.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.