'Herkes barışa uyanacak'

'Herkes barışa uyanacak'
CHP İl Örgütü ve CHP Diyarbakır milletvekili adaylarının katılımıyla Kayapınar İlçesinde seçim bürosu açılışı gerçekleşti. Açılışta konuşan Diyarbakır CHP birinci sıra milletvekili adayı Sezgin Tanrıkulu, "15 Mayıs sabahı herkes barışa uyanacak" dedi.

Mahsum KARA

chp1-tigris.jpegTİGRİS HABER - Açılışa, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Sadet Parti İl Başkanları, CHP Diyarbakır Milletvekili adayları Sezgin Tanrıkulu, Ali İhsan Merdanoğlu, Abdurrahman Ergin, Cevdet Nasıranlı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı, il örgütü ve yöneticileri yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Seçimde herkes iradesini ortaya koyacak

Koordinasyon bürosu açılışı konuşmasını yapan CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, "Bugün burada birinci sıra adayımız Sezgin Tanrıkulu'nun seçim koordinasyon bürosunun açılışı için bir araya geldik.

Buradaki kalabalık seçimi kazanacağımızı gösteriyor. 14 Mayıs'ta herkes iradesini ortaya koyacaktır. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.

Ekonomik sorunları çözeceğiz

Ardından söz alan CHP Diyarbakır ikinci sıra Milletvekili adayi Ali İhsan Merdanoğlu, "Biz Millet İttifakı olarak barışı getireceğiz, kayyum yönetimlerine son vereceğiz. Millet İttifakı olarak ekonomik sorunları bitireceğiz. Bunun için buradayız" diye konuştu.

chp-tigris.jpegBu düzenden bıkan yurttaşlar var

Koordinasyon bürosunun açılışını hayırlı olmasını dileyen üçüncüsü sıra adayı Abdurrahman Ergin, "Diyarbakır halkı artık bu düzenden bıkmış durumda ve yenilik istiyor. Biz bu yeniliği gerçekleştirmek için bir araya geldik ve birleştik. Hep berabere başaracağız" ifadelerini kullandı.

‘Diyarbakır benim kimliğim’

Büyük bir coşkuyla karşılaştıklarını belirten dördüncü sıra vekil adayı Cevdet Nasıranlı, "Bugün seçimi büromuzun açılışında büyük bir coşku var. Bu da halkımızın geleceğe nasıl bir umutla baktığını gösteriyor. Birileri tek başına tekçi bir anlayışla ülkeyi yönetiyor Bizler ise ülkenin her kesiminden farklı insanların olduğu bir yönetimi savunuyoruz. Biz böyle yola çıktık. 14 Mayıs’ta bu ucube sisteme son vereceğiz, hep beraber bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz" dedi.

‘AK Parti'nin gidişini Diyarbakır sokaklarında kutlayacağız’

Diyarbakır'da aday olduğu için büyük bir heyecan içinde olduğunu ifade eden CHP Diyarbakır birinci sıra milletvekili adayı Sezgin Tanrıkulu, şunları dile getirdi: "Uzun yıllar avukatlık ve vekillik yaptım. Ama Diyarbakır'da aday olmam beni ayrı heyecanlandırıyor. Ben bu güne kadar kimseyi mahcup etmedim. Siz de beni Diyarbakır'da mahcup etmeyin. Bana hep 'git memleketinde aday ol dediler' işte aday oldum. Gelin meydan burada. Biz sadece dost biriktirdik, benim için en büyük servet budur. Ben Türkiye'nin her yerinde sizlerin bana verdiği cesaretle hareket ettim. 15 Mayıs’ta AK Parti'nin gidişini Diyarbakır sokaklarında kutlayacağız. Size söz veriyorum. Benim kimliğim Diyarbakır'dır. Ben bu kentin her yerini bilirim. Biz geleceğe Türkiye'nin barışını bırakabiliriz. Bunu da Diyarbakır’dan yapabiliriz. İttifakımızı iktidar yapacağız. Biz bunun için çok emek verdik. Türkiye'nin barışını Diyarbakır'dan inşaa edeceğiz.

Kayyum rejimi Diyarbakır'ı talan etti. Bunu hepimiz biliyoruz. Sizlere söz veriyoruz bunun hesabını soracağız. Diyarbakır’ı yeniden demokrasi ve refaha kavuşturacağız. Artık herkes sabah uyandığında barışa uyanacak. Lütfen Diyarbakır herkes bize destek olsun, yeni bir başlangıca yol açalım. Yolumuz açık olsun."

Büro açılışı Diyarbakırlı Sanatçı Bedri Ayseli'nin söyledi şarkı ardından kesilen kurdele kesimiyle son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum