Diyarbakır'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Diyarbakır'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Diyarbakır'da törenlerle kutlandı.

 

 

 

 

 

 Vali Güzeloğlu, törendeki konuşmasında, Cumhuriyet'in, tarihin hiçbir döneminde esarete konu edilmemiş, özgürlük ve bağımsızlığından taviz vermemiş bir asil milletin şahlanışı ve milletiyle birlikte destan yazışı olduğunu söyledi.

Şiirlerin okunduğu, halk oyunları gösterisinin sunulduğu programda, kompozisyon, şiir, resim ve karikatür yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yıldönümünde Diyarbakır'da Valilik önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, törene katılanların bayramını kutladı.

 

Törende Vali Hasan Basri Güzeloğlu bir konuşma yaptı. Ardından öğrenciler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının anlam ve önemine vurgu yapan şiirler okudu. Cumhuriyet kutlamaları öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile halay, zeybek ve horan gösterisi devam etti.

Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, terörle mücadeleye değinerek, "Bütün terör örgütleri ve onların işbirlikçileri, bu milletin kararlığı karşısında yok olmaya ve yenilmeye mahkumdur" dedi. 

Vali Güzeloğlu, bu topraklarda 1000 yıldan bu yana birlik ve beraberlik içinde yaşayan Türk Milleti'ni yok etmek isteyen iç ve dış hain düşünce ve temsilcilerine karşı, bu millet bir ve beraber olarak, eşi görülmemiş ve bir daha yaşanmayacak bir kahramanlık mücadelesinin adının Cumhuriyet olduğunu, terör örgütlerinin bu milletin karşısında yok olacağını belirtti. Vali Güzeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"BU CUMHURİYETİ HEP BİRLİKTE KURDUK"

"Tarihin her döneminde özgürlük ve bağımsızlığımızı koruyan, asla bundan taviz vermeyen bir asil milletiz. Bu büyük millet emsali görülmemiş bir kahramanlıkla 94 yıl önce, sonsuza kadar payidar olacak bu Cumhuriyeti hep birlikte kurduk. Cumhuriyet ve devleti sonsuza kadar yaşatma kararlılığında gelecek her gün ve her yıl daha güçlü, kararlı, inançlı daha gelişmiş ve kalkınmış bir devlet ve millet idealiyle bu emaneti devretti. İçte ve dışta bu büyük devletin ve milletin kutlu yürüyüşünü engellemek isteyen ihanet, terör odakları, PKK, FETÖ, DHKP-C ve terörün bütün uzantıları çok net bilmelidir ki, bu millet ve bu devlet her dönem ve her zaman olduğu gibi, bütün bu ihaneti bertaraf edecek ve bütün tehditleri yok edebilecek imana ve kuvvete sahiptir. Her türlü tehdit ve ihanetle, doğrudan saldırmadan, ekonomik manipülasyonlara kadar ne yaparsa yapsınlar dimdik yürüyüşümüz devam etmekte ve gelecek her gün bu devlet ve millet daha güzel bir geleceğe doğru yol almaktadır. 15 Temmuz ihanetinde de ortaya konulan bütün tehditlerde açıkça görüldü ki, bu milletin her bir ferdi meydanlarda, alanlarda, sokaklarda, demokrasi nöbetinde, bütün değerlere sahip çıkma ve yaşatma noktasında dimdik ayakta. Bütün terör örgütleri ve onların işbirlikçileri, bu milletin kararlığı karşısında yok olmaya ve yenilmeye mahkumdur."



Konuşmaların ardından, öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile halay, zeybek ve horan gösterisi sundu. Cumhuriyetin bayramının 94'üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen halk koşusunda birinci gelenlere ödüller verildi. Kutlamalar, asker, polis ve öğrencilerin resmi geçit töreni ile son buldu.

Ali Abbas Yılmaz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.