Diyarbakır'da 'delibaş' hastalığı ile mücadele başlatıldı

Diyarbakır'da 'delibaş' hastalığı ile mücadele başlatıldı
Diyarbakır’da halk arasında delibaş hastalığı olarak bilinen ve küçükbaş hayvanlarda beyine yerleşerek ekonomik kayıplara neden olan "coenurosis" parazitine karşı mücadele başlatıldı.

TİGRİS HABER - Büyükşehir Belediyesi, insan ve hayvan sağlığını korumak için çalışmalarına devam ediyor. Koruyucu hekimlik faaliyetleri kapsamında, halk arasında delibaş hastalığı olarak bilinen ve küçükbaş hayvanlarda beyine yerleşerek ekonomik kayıplara neden olan "coenurosis" parazitine karşı mücadele başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhammed Kasım Aydın, kırsal Yaytaş mahallesinin Örnek mezrasında çalışmanın tanıtılması amacıyla düzenlenen programda, delibaş hastalığına karşı mücadele yürüteceklerini söyledi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar da, dünyada ve Türkiye'de çiftlik hayvanlarında çok yaygın olan hastalığın ciddi ekonomik kayıpların yanı sıra halk sağlığı için de tehdit oluşturduğunu belirtti. Hastalığın bir parazitten kaynaklandığını aktaran Atalar, parazitin esas kaynağının köpek, kurt, tilki gibi et yiyen hayvanlar olduğunu, köpeklerin genellikle taşıyıcı olduğunu bildirdi.

Hastalıkla, ilaçla mücadele etmenin yanı sıra vatandaşların kişisel temizlik kurallarına da dikkat etmesi gerektiğini kaydeden Atalar, ayrıca sebze ve meyvelerin bol suyla yıkandıktan sonra tüketilmesi gerektiği uyarısında bulundu.  (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.