Diyarbakır’da delta varyantı alarmı

Diyarbakır’da delta varyantı alarmı
Diyarbakır'da bir hastaya gönderilen "hızla yayılan türe ait mutasyon" mesajı ile bir sağlıkçının Delta varyantıyla karşılaştığını yazması, Delta varyantının Diyarbakır olma ihtimalini güçlendirdi.

TİGRİS HABER - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün yaptığı açıklamayla koronavirüs (Kovid-19) salgının "Delta Plus" varyantına ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Delta Plus 3 kişide, 3 farklı ilde görüldü, bunlardan biri İstanbul, Ankara'da yok. Diğer iki ili söylemeyeyim" ifadelerini kullandı. Bakan Koca'nın açıklamadığı iller merak konusu olurken, bu yerlerden birisinin Diyarbakır olduğu belirtildi. Söz konusu varyantın

'Hızla yayılan tür' mesajı

Sağlık Bakanlığı'nın "Hayat Eve Sığar" uygulaması üzerinden kentte koronavirüs salgınına yakalanan bir kişiye, "COVİD-19 numune sonucunuz hızlı yayılan türe ait mutasyon pozitif olduğu için veya hızlı yayılan türe ait mutasyon pozitif vakanın temaslısı olduğunuz için izolasyon süreniz (0) tarihinde sonlanacaktır. Eğer izolasyon sürecinizin başlangıcından sonraki 14'üncü günüden itibaren vereceğiniz kontrol testi sonucu NEGATİF olarak bildirilirse izolasyon süreciniz daha erken sonlanabilecektir" mesajı gönderildi. Mesajdaki "hızlı yayılan türe ait mutasyon"un Delta Plus varyantı olduğu kaydedildi.

“Bugün ilk kez Delta varyantıyla karşılaştım”

Kentte filyasyon ekibinde yer alan bir sağlık çalışanı da, sanal medya hesabı üzerinden Delta varyantıyla karşılaştığını söyledi. Sağlık çalışanı, paylaşımında "Bugün ilk kez Delta varyantıyla karşılaştım filyasyonda. Tulum ve siperlikle bu sıcaklıkta asansörü olmayan binaların yedinci katına çıkıp numune almak. Yorumsuz..." ifadelerini kullandı. (MA/Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.