Diyarbakır'da deprem tatbikatı

Diyarbakır'da deprem tatbikatı
Diyarbakır'da, UMKE, AFAD, 112 Acil Servis ve jandarma ekiplerinin katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı.

TİGRİS HABER - Tatbikat kapsamında UMKE 5. Bölge koordinasyonunda Çınar ilçesindeki Göksu Barajı mevkisinde 3 gün kamp yapıldı. Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Siirt ve Batman'dan UMKE ekiplerinin katıldığı kampta, teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Kampın son gününde 186 kişilik ekibin katılımıyla olası bir deprem sonrası yürütülecek çalışmalara ilişkin tatbikat gerçekleştirildi. UMKE, AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri, senaryo gereği Çınar'ın Bağacık Köyü kırsalı merkezli 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından yapılacaklara ilişkin çalışma yaptı.

Ekipler daha sonra kimyasal ve biyolojik sızıntıya karşı tatbikat yaparken, olası bir tren kazası sonrasında da arama kurtarma çalışmaları yürüttü. Çınar Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, herhangi bir afet durumunda olaya nasıl müdahale edilmesi gerektiği konusunda tatbikatın büyük faydası olduğunu söyledi.

deprem-tatbikat-tigris.jpg

İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin de başarılı ve güzel bir tatbikat gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Diyarbakır ve bölge illeri olarak her türlü afete hazırlıklı olduklarını belirten Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradaki temel amacımız olabildiğince gerçeğine yakın bir senaryo ortaya koymaktır. Deprem anında her şey, planlamalarda olduğu gibi olmuyor. Çok büyük bir kargaşa oluyor. Temel amacımız, ekiplerimizin iş birliği içerisinde deprem anında ya da başka afetlerde koordinasyonu sağlamasıdır."

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Veysel Yiğit ise tatbikatta kentsel arama ve kurtarma olayını gerçekleştirdiklerini ifade etti. (AA)

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.