Diyarbakır'da depremzede öğrenciler için kampanya

Diyarbakır'da depremzede öğrenciler için kampanya
Eğitim Sen Diyarbakır 1 No'lu Şube Eşbaşkanı Zülküf Güneş, Maraş merkezli depremlerden etkilenen ve Diyarbakır Silvan yolu üzerinde bulunan çadır kentte yaşayan bine yakın öğrenci için kampanya başlatacaklarını belirtti.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Maraş merkezli depremlerden etkilenen 2 bin civarında yurttaş Silvan yolu üzerinde bulunan çadır kente sığındı. Burada bulunan bine yakın öğrencinin eğitim hayatı; çalışma ortamı, materyal eksikliği ve ders kaynaklarının yeterli seviyede olmamasından sekteye uğradı. Eğitim Sen Diyarbakır 1 No'lu Şube Eşbaşkanı Zülküf Güneş, öğrencilerin sağlıklı koşullarda eğitim alabilmeleri için yetkililerle bir kampanya başlatacaklarını aktardı.

"Öğrenciler dezavantajlı durumda"

Depremden bu yana birçok öğrencinin eğitim hayatının sekteye uğradığını ifade eden Güneş, “Çadır kentte yaşayan 2 bin yurttaştan yarısının çocuk olduğunu düşündüğümüzde, burada eğitim görmesi gereken bine yakın çocuk var. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye kadar bu öğrencilerimiz çadır kentte kalıyor. Aynı zamanda bu öğrencilerimizin eğitim hayatı da sekteye uğradı. Şu an itibari ile taşımalı bir şekilde şehirdeki diğer okullara servislerle taşınıp burada eğitim görmeleri sağlanıyor, ama sağlıklı bir ortamda kalıp çalışma olanakları olmadığı için çok dezavantajlı durumdadır bu çocuklarımız ve öğrencilerimiz” dedi.

"Kampanya başlatacağız"

Depremzede öğrenciler için kentte kampanya başlatacaklarını söyleyen Güneş, öğrencilerin eğitim sürecini, çeşitli materyalleri temin ederek destekleyeceklerini belirtti. Yetkililerle kampanyaya ilişkin görüştüklerini kaydeden Güneş, sürece ilişkin şu bilgileri verdi: “Milli Eğitim yetkilileriyle geçen haftalarda görüştük, bu hafta içinde de tekrar görüşmemiz olacak. Burada bu çocukların sağlıklı koşullarda eğitim alabilmelerinin olanakları yaratılmalı. Çadır kentteki öğrencilerin eğitimi için; destekleme kursları, öğrencilerin çalışabilecekleri sağlıklı bir ders çalışma ortamı, bir masa, sandalye, kütüphane, kitap ve ders kaynakları temin edilmeli. Bunlar için de İl Milli Eğitim yetkilileriyle de görüştük. Bu hafta içerisinde bir fizibilite çalışması yapıp, hem yetkililerle hem de kendi üyelerimizle başlatacağımız kampanyayla bu süreci destekleyeceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.