Diyarbakır’da Dermotoloji ve Kozmetoloji Derneği kuruldu

Diyarbakır’da Dermotoloji ve Kozmetoloji Derneği kuruldu
Diyarbakır’da Dermotoloji ve Kozmetoloji Derneği kuruldu.

Sait BAYRAM- Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Dermotoloji ve Kozmetoloji Derneği kuruldu. Dernek Başkanı Hamza Aktaş, hedeflerinin dermatolojideki güncel gelişmeleri takip ederek meslektaşlarının bilimsel altyapısını güçlendirmek olduğunu söyledi. Dernek resmi açılışını 20 Nisan’da yapacak.

Merkezi Diyarbakır’da, Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye genelindeki dermatologlara hitap edecek Doğu Dermatoloji ve Kozmetoloji Derneği kuruldu.

Merkezi Diyarbakır’da olan Derneğin Başkanlığını yapan Doç. Dr. Hamza Aktaş, Derneğin temel hedefinin dermatolojideki güncel gelişmeleri takip ederek meslektaşlarının bilimsel altyapısını güçlendirmek, onları bilimsel çalışmalara yönlendirmek ve desteklemek olduğunu söyledi.

Bölgedeki bilimsel aktiviteleri belli standartlara taşımak ve bölgeyi ulusal ve uluslararası arenada belli bir temsiliyeti sağlayacak niteliğe kavuşturmanın da bir diğer amaçları olduğuna değinen Doç. Dr. Aktaş, “Bu amacın gerçekleştirilmesi için gerekli olan her türlü bilgi, belge ve yayınları temin etmek, dokümantasyon merkezi oluşturmak, çalışmalarını duyurmak için amaçları doğrultusunda gazete, dergi, kitap ve bülten gibi yayınlar çıkarmak ve bu tür yayınlara destek vermek, Bölgesel, Ulusal ve Uluslararası bilimsel toplantılar düzenlemek ve bu nitelikteki toplantılara katılmak temel hedeflerimiz arasındadır. Böylelikle bölgemizi bilimsel aktivite merkezi haline getirerek her açıdan olumlu gelişmelere katkı sunmak önceliğimizdir” ifadelerini kullandı.

dermatoloji-dernegi-kuruldu-2.jpegDoç. Dr. Aktaş, Dernek olarak ayrıca diğer sağlık dernekleri ve sivil toplum kuruluşları, resmî kurumlar aracılığı ile halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalar yapacaklarına değinerek, şunları söyledi:

“Bölgemizde sık görülen hastalıkların tedavisi ve bu hastalıklardan korunmaya yönelik konferanslar, bilgilendirme toplantıları, sağlık taramalarına ilişkin programlar yapmak ve TV, radyo programları vb. aktiviteler ile halkımızın sağlığını korumaya yönelik çalışmalara ortak olmayı hedeflemekteyiz.

“Kozmetik uygulamalarına standartizasyon getireceğiz”

Derneğin amaçlarından bir diğeri de son yıllarda artan kozmetik uygulamalara yönelik bir standartizasyon getirmek ve bu konuda en azından halkın ve diğer kurumların güvenle danışabileceği bir mekanizma oluşturmak olacaktır. Böylelikle vatandaşlarımız yetkisi olmayan kişilerce yapılacak ve zarar görebileceği uygulamalardan korunmuş olacak, bu uygulamalar için başvurabilecekleri bir mecra oluşturulmuş olacak”

Derneğin yönetim kurulunda şu isimleri yer alıyor:

Doç. Dr. Hamza Aktaş (Dernek Başkanı), Prof. Dr. Bilal Sula (Başkan Yardımcısı), Doç. Dr. Erhan Ayhan (Sayman), Uzm. Dr. Rojda Aktar (Sekreter), Dr. Öğretim Üyesi Semahat Alp (Yönetim Kurulu Üyesi), Uzm. Dr. Ruken Azizoğlu Anlı (Yönetim Kurulu Üyesi), Uzm. Dr. Süleyman Bağlam (Yönetim Kurulu Üyesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.