Diyarbakır'da dershane saldırısında ölen öğrenciler anıldı

Diyarbakır'da dershane saldırısında ölen öğrenciler anıldı
Diyarbakır’da 13 yıl önce, bombalı saldırıda yaşamını yitiren 6’sı öğrenci, 7 kişi düzenlenen törenle anıldı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi’nde 3 Ocak 2008 günü, kentin en kalabalık yerlerinden biri olan Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi’nde bir dershanenin önünde park edilen bomba yüklü araç, askeri otobüsün geçişi sırasında PKK mensupları tarafından uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamada, öğrenciler Eren Şahin, Rıdavan Süer, Ferhat Mutlu, Engin Taşkın, Salih Ekinci ve Melek İpek ile kızını dershaneden almaya gelen Cengiz Kaya yaşamını yitirdi, 30’u asker 67 kişi de yaralandı.

Anma etkinliği düzenlendi

Saldırıda hayatını kaybedenler, saldırının 13. Yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı. Anmaya katılan ve saldırıda oğlu Eren Şahin’i kaybeden Ak Parti Milletvekili Oya Eronat, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Münir Karaloğlu, AK Parti İl Başkanı Serdar Budak,  yaşamını yitirenlerin yakınları ve arkadaşları, patlamanın gerçekleştiği yere karanfil bıraktı. Daha sonra İl Müftüsü Yavuz Kırbayar hayatını kaybedenler için dua okudu.

Filmin sonuna geldik

Anma programında  kısa bir konuşma yapan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, PKK’nin onlarca çocuğu şehit ettiğini belirterek, “2020 yılında katılım sayısı 52’ye inmişse bu filmin sonuna gelmişiz. Allah bu tür acıları bir daha yaşatmasın. Mekanları cennet olsun” şeklinde konuştu.

Bu ülke çok bedel ödedi

Ardından konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Münir Karaloğlu, “Bugün 13 yıl önce şehit edilen çocuklarımızı yad etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu ülke ve bu halk çok bedel ödedi. Güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonları bu kentte huzur hakim oldu. Onlar kaçmaya devam etsinler güvenlik güçlerimiz onları inlerinde bulmaya devam edecek. Huzur ve güven ortamını korumak ve geleceğe taşımak hepimizin görevi. İnşallah vatandaşlarımızla birlikte bu huzur ve güven ortamını koruyacağız ve bu hainlere bir daha fırsat vermeyeceğiz. Vatana ihaneti ve katliamları unutmayın. Unutmayın ki bir daha yaşanmasın. Rabbim bir daha benzer felaketleri yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.