Diyarbakır’da dut toplama etkinliği yapılıyor

Diyarbakır’da dut toplama etkinliği yapılıyor
Diyarbakırlı yurttaşlar tarafından oluşturulan Kuzey Yıldızı Platformu, hemşerilerini dut toplamaya davet etti. Platforma ait internet sitesi üzerinden basına yazılı olarak ‘’Kentlileri 11 Haziran’da dut toplamaya davet ediyoruz’’ denildi.

TİGRİS HABER - Kuzey Yıldızı Platformu duyurusunda şunları yazdı;

“Diyarbakır dut kentidir de. Kentimiz baharın yaza döndüğü haftalarda dut kokar. Eliniz yetişirse koparıp yiyebilirsiniz ancak ağaçta kalanlar yere dökülerek heba olur. Kuzey Yıldızı Platformu’nun bölgesel ölçekte duyurmak istediği kent hakkı, kenti mekân olarak görmektir, kent kentlinin mekânıdır, kent kentlinin hakkıdır. Kamusal alanda yer alan dut meyvesi de kentimizin ortak değeridir. Kentimizin dutlarının heba olması yerine en azından bir kısmını toplayıp kurutup paketleyerek yurtlardaki ve ekonomisi zayıf okul öncesi çocuklarımıza ve bakımevlerindeki yaşlılarımıza dağıtabiliriz.”

Platform yapılacak çalışmalarla ilgili şu bilgileri paylaştı;

“Kuzey Yıldızı Platformu, kentlileri 11 Haziran Pazar günü dut toplamak, yıkamak ve sermek için etkinliğe davet ediyor. Etkinliğe katılamayacak olanlar çevrelerindeki ağaçlardan dut toplayıp, yıkayıp kurutarak bize ulaştırabilir. Diyarbakır’ın ilçelerinde, bölgenin diğer il ve ilçelerinde de dutları kurutup yaşlılarımız ve çocuklarımız için bize ulaştırabilirsiniz. Bezleriniz hem dutları düşürme ve sonra da kurutma zemini olarak kullanılacak ve sonrasında iade edilecektir. Lütfen bezlerinizi tanımanız için bir işaret koyunuz.”

Uygulanacak yöntemler ise şöyle anlatıldı;

Toplama, yıkama ve kurutma çalışması ya da birden fazla iş için gönüllü iseniz lütfen belirtiniz. Toplanma alanında dut toplama yöntemi anlatılacaktır.

Dut Toplama günü: 11 Haziran Pazar Saat: 16.00-18:00
Toplanma alanı: Mardinkapı önü
Getirmemeniz gereken:
-Galoş,
-Eldiven,
-Uzun sopa

Getirmeniz gereken:
-Şapka,
-Dut taşımak için plastik kova,
-Ağaç altına sermek için sofra bezi ya da çarşaf

Dut toplama alanı: Surların Hevsel bahçeleri tarafı

Dutların teslim alanı: Mardinkapı Yıldız Kafe
Dut kurutma alanı: Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Devlet Su İşleri.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.