Diyarbakır’da ekmeğe 20 günde ikinci zam

Diyarbakır’da ekmeğe 20 günde ikinci zam
Diyarbakır’da 5 lira olan 400 gramlık ekmeğin fiyatı, 1 lira zamla 6 liraya yükseltildi. Son 3 ayda artan maliyetlerle baş edemeyen 12 ekmek fırını da kapandı.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 24 Mayıs’ta 50 kuruşluk zamla 5 liraya yükseltilen 400 gramlık pide ekmeğin fiyatı, bir ay geçmeden yine zamlandı. Yeni tarifeye göre, 1 liralık zamla 400 gramlık ekmek 5 liradan 6 liraya, 200 gramlık somun ekmeğin fiyatı ise 2 lira 50 kuruştan 3 liraya yükseltildi.

3 ayda 12 fırın kapandı

Diyarbakır Esnaf ve Sanatlar Odası’nın (DESOB) verilerine göre, artan maliyetlerden dolayı son 3 ayda 12 fırın kapısına kilit vurdu. Tigris Haber’e konuşan DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, zamların artan maliyetleri karşılamadığını söyledi. Ham maddesi yurt dışından ithal edilen hamur mayasının yüzde 500 zamlandığına dikkat çeken Ebedinoğlu, “Elektrik, doğalgaz, yakacak maliyeti ile esnaf baş edemiyor. 3 ayda 12 fırınımız kapandı” dedi.

Un fiyatları arttı

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yılın belli dönemlerinde piyasaya sürdüğü “tahsis un” piyasada kalmadığı için zamların kaçınılmaz olacağını belirten Ebedinoğlu şunları söyledi: “TMO piyasaya tahsis un vermedi. 50 kilogramlık unun torbası şuan 485 lira. Önlem alınmaması durumunda ekmek fiyatları daha da artacak. Ya da fırınlar kapanacak. Yetkililerin bir an önce önlem almasını talep ediyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum