Diyarbakır'da 'ekmek fiyatı' krizi!

Diyarbakır'da 'ekmek fiyatı' krizi!
Diyarbakır’da fırınlar ve ekmek satan diğer kuruluşların belirlenen fiyatların altında veya üstünde satış yapması vatandaşların tepkisini çekiyor. DESOB Başkanı Ebedinoğlu söz konusu durumun denetimsizlikten kaynaklandığını belirtti.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da ekmek fiyatının bazı bölgelerde farklılık göstermesi vatandaşın tepkisini çekti. Durumu haber merkezimize ileten vatandaşlar, ekmeğin Bağlar ve Sur gibi ilçelerde daha düşük fiyata, Kayapınar ve merkez Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar semtinde daha yüksek fiyata satıldığını ifade ettiler. Yaşanan bu durumun keyfi olduğunu belirten yurttaşlar, ilgili kurumlardan çözüm beklediklerini söylediler.

Ebedinoğlu: Nedeni denetimsizlik

Söz konusu duruma ilişkin Tigris Haber’e konuşan Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odası (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, ekmek fiyatlarının resmi rayice göre belirlendiğini, bunun dışında satış yapılmasının söz konusu olamayacağını söyledi.

Ebedinoğlu, “Ekmek fiyat tarifelerinin belirlenmesine ilişkin süreç maliyet hesaplamalarına bağlı olarak belli resmi aşamalardan geçerek belirlenir ve ekmek satan tüm işletmelerin bu fiyata bağlı kalması gerekir. Daha düşük fiyata ekmek satan işletmeler ise gramajdan düşüyor. Kentin farklı bölgelerinde belirlenen fiyatların üstünde ekmek satılmasının nedeni belediyelerin yeteri kadar denetim yapmamasından kaynaklanıyor. Şu an Diyarbakır’da 400 gram ekmek 7 lira, 200 gram somun ekmek ise 3,5 liradan satılıyor. Bu fiyatların altında veya üstünde ekmek satılması suç teşkil ediyor” diye konuştu.

Öte yandan Ebedinoğlu, önümüzdeki ay içerisinde ekmeğe zam yapılacağını kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum