Diyarbakır’da emlak piyasasını manipüle edenlere dikkat!

Diyarbakır’da emlak piyasasını manipüle edenlere dikkat!
Diyarbakır’da emlak piyasasını manipüle etmek isteyenler iş başında. Sahte ilanlarla vatandaşların evlerini satılığa çıkarmak isteyen münipilasyoncuların amacı emlak piyasasını düşürmek ve bu yolla haksız kazanç elde etmek.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da emlak piyasasını manipüle etmek isteyenler şeytanın bile aklına gelmeyen yöntemle vatandaşları dolandırmaya çalışıyor. 

Vatandaşın telefon numaralarını kim verdi?

Manipülasyoncuların yeni taktiği şöyle; Kayapınar’daki lüks bir sitede oturan vatandaşların telefonlarını usulsüz bir şekilde elde eden ve kendilerini aradıklarını söyleyen kişiler, “Evinizi satmak ya da kiraya vermek ister misiniz” şeklinde sorular yöneltiyor. Yüzlerce kişinin bu yöntemle arandığı öğrenildi. Arama karşısında şaşkına dönen vatandaşlar ise, evlerini satmak istemediğini söylüyor. Manipülasyonculara tepki gösteren vatandaşlar, emniyet birimlerinin harekete geçmesini istedi.

Sahte ilanlarla evler satılığa çıkarıldı

Öte yandan, bazı sahte site ilanlarıyla vatandaşın bilgisi olmadan bazı evlerin satışa çıkarıldığı görüldü. Ev almak için iletişime geçen vatandaşlara ise, “Ev sahipleri yurt dışında yaşıyor. Telefon numaranızı verelim sizi arasınlar” denildiği öğrenildi. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.