Diyarbakır’da engelli çocuklar için etkinlik

Diyarbakır’da engelli çocuklar için etkinlik
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 11-18 yaş aralığındaki özel gereksinimli çocuklar için etkinlik düzenledi.

TİGRİS HABER - Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Yeniköy Kadın Yaşam Merkezi’nde özel bir rehabilitasyon merkezinden gelen 10 çocuğu ve ailelerini ağırladı.

“Sevgi Engel Tanımaz” temasıyla hazırlanan etkinlikte, engelli bireyler boyama yaptı.

Kuaför salonunda engelli bireylerin öz bakımları yapıldı. Kuaför kursu kursiyerleri tarafından saç kesimleri yapılan ve saçlarına şekil verilen çocukların sevinci gözlerine yansıdı.

Sanat terapisi etkinliği

11 – 18 yaş aralığında olan çocuklar için kurulan özel sanat atölyesinde psikolog eşliğinde sanat terapisi ile motor becerileri geliştirme çalışmaları gerçekleştirildi.

“Hepimiz birer engelli adayıyız”

Çeşitli etkinliklerin yapıldığı programda Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayşe Yıldırım çocuklarla birebir ilgilendi.

Etkinliğin renkli geçtiğini belirten Yıldırım şöyle konuştu:

“Engelli kardeşlerimizin anlamlı gününde birbirinden özel ve değerli çocuklarımızla bugün bir araya geldik. Mutluluklarına ortak olmak ve onları anlamak için farkındalık etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Onların hayatlarını kolaylaştırmak için gerekli destekleri sunacağız. Unutmamalıyız ki hepimiz birer engelli adayıyız.”

Bağlama dinletisi ile devam eden programda engelli bireyler halaylar çekerek doyasıya eğlendi.

Program, çeşitli ikramlar ve hediyelerin takdimi ile sona erdi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.