Diyarbakır’da fahiş fiyat denetimi

Diyarbakır’da fahiş fiyat denetimi
Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediyesi ile Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, son zamanlarda artan gıda fiyatlarına karşı denetim başlattı. Vatandaşı mağdur eden fırsatçılar ve stokçular kıskaca alındı.

TİGRİS HABER - Bağlar Belediyesi, son zamanlarda artan gıda fiyatlarına karşı Zabıta ve Ruhsat Müdürlükleri bünyesinde ekipler oluşturarak denetimlerini artırdı. Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı denetimlerde ürünlerdeki fahiş fiyatlardan ekmek gramajındaki hilelere kadar birçok alanda denetimler gerçekleştirildi.

Ürün fiyatlarını karşılaştıran ekipler, şikayet konusu olan ekmek gramajlarını da mercek altına aldı. Uygulamalarda göze en fazla çarpan olay ise vatandaşı bezdiren yağ fiyatlarındaki tutarsızlık ve akıl almaz artış oldu. Bazı gıda marketlerinde tespit edilen bu fırsatçılık tek tek kayıt altına alındı. Fiyatı yükseltmelerine rağmen gramajı düşürerek vatandaşı mağdur eden fırınlar hakkında tutanak tutuldu.

Rapor Halinde Bakanlığa İletildi

İlçe genelinde gerçekleştirilen denetimlerde et ve et ürünleri ve kozmetik ürünleri de mercek altına alınarak fiyat karşılaştırması yapıldı, fırsatçılık yapanlar hakkında yasal işlem uygulandı. Denetimlerde ayrıca ruhsatsız olduğu tespit edilen kıraathane ve çay ocaklarının işletmecileri de uyarılarak ruhsat işlemlerinde kolaylık sağlanmak üzere belediyeye davet edildi.

Ticaret kanununa aykırı işlem yaparak vatandaşları mağdur ettiği tespit edilen işletmelerle ilgili rapor hazırlanarak Ticaret Bakanlığı’na iletildi. Bakanlığın, vatandaşın cebine ve sofrasına göz diken fırsatçılarla ilgili cezai işlem uygulaması bekleniyor.

Erdoğan stokçuları uyarmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fahiş fiyatlar ve stokçulukla ilgili açıklama ve talimatına atıfta bulunan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vatandaşları mağdur edenlerle sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Ekiplerin, düzenli olarak sahada denetim yapacağını ifade eden Beyoğlu,”Sayın cumhurbaşkanımızın ifade ettiği üzere  milletimizi mağdur edenlere fırsat vermeyeceğiz. Fahiş fiyatlar, fırsatçılık ve stokçuluk. Bunları yapmak bu millete yapılabilecek en büyük kötülüktür. Buna seyirci kalamayız. Ekiplerimizi görevlendirdik. Kim vatandaşımızı mağdur ediyorsa biz de onun üzerine gideceğiz. Bu konuda bize gelecek olan tüm şikayetlerin de anında gereğini yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu günler gelip geçecek. Devletimiz güçlüdür ve bu zorlukların üstesinden gelecektir.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.