Diyarbakır’da fahiş fiyat denetimi

Diyarbakır’da fahiş fiyat denetimi
Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Belediyesi Zabıta ekipleri, temel gıda malzemeleri satan iş yerlerinde fahiş fiyat denetimi yaptı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, sabahın erken saatlerinde temel gıda maddeleri satan işyerleri ve market zincirlerine yönelik sıkı bir denetimden geçirdi. Başta temel gıda ürünleri olmak üzere çok sayıda kalem ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında uyum durumunu değerlendiren ekipler, yumurta, un, sıvı yağ, peynir, makarna, sebze ve meyve gibi temel gıda ürünleri ile temizlik maddelerinin fiyatlarını inceledi.

Denetimlerde, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığına, etiket ve künye bilgileri ile indirimli ürünün indirimden önceki fiyatına bakılırken, rastgele seçilen ürünler ise kasaya götürülerek fiyat karşılaştırılması yapıldı.

Fırsat vermeyeceğiz

Denetimlerle ilgili açıklama yapan Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Murat Beşikci, “Ekiplerimiz etiketlerde yer alan bilgilerin doğruluğu ile etiket fiyatlarının doğru olup olmadığını tespit ediyor. Fiyat Etiketi Yönetmeliği'ne aykırı durumun olması durumunda işletmelere idari yaptırım uygulamakta. Denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız.  Asla vatandaşlarımızın mağdur edilmesine, fırsatçılara ve fahiş fiyat artışlarına izin vermeyeceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızdan böylesi bir durum ile karşılaşmaları durumunda hiç vakit kaybetmeden, Yenişehir Belediyesi WhatsApp Destek Hattımız olan 0532 778 96 54 numaramıza durumu bildirmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.