Diyarbakır’da fesih edilen MHP yönetiminden açıklama

Diyarbakır’da fesih edilen MHP yönetiminden açıklama
Diyarbakır’da kapısına kilit vurulan MHP’nin fesih edilen yönetimi yazılı açıklama yaptı. “Tutuklanan eski il başkanı Cihan Kayaalp’in gerçekleştirdiği bu olaylar şahsı ile ilgilidir. Suçların partimiz ve yönetimimizle alakası yoktur” denildi

TİGRİS HABER- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dün yaptığı açıklama ile partisinin Diyarbakır İl Başkanlığının kapatıldığını duyurmuştu. Dün görevine son verilen MHP’nin eski İl Başkanı Kayaalp 12 saat sonra ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan gözaltına alındı. İfade işlemlerinin ardından mahkeme Kayaalp’in tutuklanmasına karar verdi. Savcılık ise dosyaya gizlilik kararı koydu.

Kentte eski MHP İl Başkanı Kayaalp’in tutuklanmasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, fesih edilen eski MHP yönetiminden yazılı bir açıklama geldi.

İlçe başkanlarımız görevlerinin başında

Kapatma kararının dün MHP Genel Başkanı Semih Yalçın tarafından duyurulduğu kaydedilen açıklamada, “Bu açıklamaların ardından görevden alınan İl Başkanı Cihan Kayaalp hakkındaki bir takım iddiaların soruşturulması amacıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gözaltına alınarak gerekli adli tahkikat başlatılmıştır. Eski il başkanı Cihan Kayaalp’e istinat edilen suçlar nedeniyle tutuklanmasına karar verilmiştir. Her ne kadar il başkanlığımızın kapatıldığı bilgisi kamuoyuna açıklanmışsa da genel merkezimizin takdir ve talimatları doğrultusunda 4 merkez ilçe ile 13 taşra ilçe başkanlarımız görevinin başında olup genel merkezin vizyonu doğrultusunda çalışmalarına devam etmekte ve görevlerinin başındadır.

Gerçekleştirdiği olaylar şahsi ile ilgilidir

Tutuklanan eski İl Başkanı Cihan Kayaalp’ istinat edilen suçların partimizle ve yönetimdeki arkadaşlarımızla hiçbir ilgi ve bağlantısı kesinlikle yoktur. Tamamen Kayaalp’in gerçekleştirdiği bu olaylar Kayaalp’in şahsı ile ilgilidir. Bir kısım şer odakları bu olayları provake ederek haber sitelerinde il yöneticilerinin de alındığı yönünde haber geçmektedir. Bu iddialar tamamen asılsızdır. Hiçbir yöneticimiz bu olayların içinde olmadığı gibi ne aranmaktadır ne de gözaltına alınmıştır. Bu gibi açıklamalarla partimizi karalamaya çalışan şer odakları bilmedikleri MHP dün vardı, bugünde var, yarın da olacaktır. Her daim gücüne güç katacaktır. Bizler her zaman liderimizin ve teşkilatımızın emrindeyiz” ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.