Diyarbakır’da ‘Fuzuli dilekçe yazdın’ sürgünü!

Diyarbakır’da ‘Fuzuli dilekçe yazdın’ sürgünü!
Diyarbakır Çocuk Hastanesi’nde tanık olduğu usulsüzlükleri idareye dilekçe ile bildiren SES sağlıkçı Serdar Büyükdeniz, “fuzuli dilekçe yazmaktan” sürgün edildi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Görevli olduğu Diyarbakır Çocuk Hastanesi’nde tanık olduğu usulsüzlükleri dilekçe ile idareye bildiren sağlıkçı Serdar Büyükdeniz, hastane idaresi tarafından, önce yazılı olarak “fuzuli dilekçe yazmaktan” ikaz edildi, ardından başka bir hastaneye sürgün edildi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır İşyeri Temsilcisi, Serdar Büyükdeniz, yoğun bakımda görevli olmadığı halde bazı çalışanların görevli gibi gösterilerek, bazılarının, nöbet tutmadığı halde nöbet ücreti almalarını, usulsüz ihaleler, ilaçların çöpe atılması ve mobbingleri dilekçe ile idareye bildirdi. Her usulsüzlüğü ayrı ayrı dilekçe ile bildiren Büyükdeniz’in dilekçelerden sonuç almaması üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMMER) şikâyette bulundu. Şikâyet üzerine Sağlık Bakanlığı, iddialarla ilgili müfettiş görevlendirdi.

‘Fuzuli birçok dilekçe ve tutanak yazdınız’

Müfettiş raporlarını henüz açıklamazken, iddiaların doğruluğuna dair verilere ulaşıldığı öğrenilirken, Diyarbakır Çocuk Hastanesi idaresi, Büyükdeniz’i “fuzuli dilekçe yazmaktan” önce “fuzuli dilekçe yazmaktan” ikaz etti. Diyarbakır Çocuk Hastanesi Personel Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Esmer tarafından gönderilen ikaz yazısında “Başkanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 12.07.2023 tarih ve 219423962 sayılı yazısında Bakanlığımız Teftiş Kurulu Başkanlığınca düzenlenen 19.06.2023 tarih ve 167/01,172/01 sayılı Disiplin Soruşturma Raporuna ilişkin alınan 06.07.2023 tarih ve 2023-01-0004 sayılı makam onayında, ‘Hastane idaresine fuzuli birçok dilekçe ve tutanak yazdığınız, dilekçenin bir hak olduğu ancak bunu suiistimal etmenizden dolayı yazılı olarak ikaz edilmeniz’ uygun görülmüştür.” ifadeleri kullanıldı.

Gazi Yaşargil Hastanesi’ne sürgün

Temmuz ayının 18’inde yapılan yazılı ikazın ardından Büyükdeniz, bu gün Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sürgün edildi.

‘Usulsüzlüklerle uğraşacağına arkadaşımızla uğraşıyor’

İşyeri temsilcilerinin hastanenin işyeri sağlığı ve güvenliği biriminde yer aldığını, gördüğü usulsüzlük ve mobbingi yazılı dilekçe ile bildirdiğini ifade eden SES Diyarbakır Şube Başkanı Şiyar Güldiken, “Serdar Büyükdeniz, hastanenin asansörünün yere çakılmasından dolayı ölümden döndü. Yenişehir Belediyesine haber verildi. 60 gün içinde yapılması gereken tamirat yapılmadı. Bu gün 12 Temmuz’a kadar tamir edilmesi gerekirdi ama yapılmadı. Hastanenin işyeri sağlı ve güvenliği biriminde yer alan arkadaşımızın bunu bildirmesi görevidir. Ayrıca, hastanede usulsüz ihale, ilaçların çöpe atılması, mobbing, nöbet tutmadığı, yoğun bakımda görevli olmadığı halde bunların ücretlerini alanları dilekçe ile bildirmesi sorumluluğunun gereğidir. İdare bunlarla uğraşacağına, arkadaşımızla uğraşıyor” ifadelerini kullandı.

‘Fuzuli dilekçe yazmak diye bir şey yok’

Büyükdeniz’in dilekçeleri sonucu, iddiaların araştırılması için müfettişin görevlendirildiği ve müfettişin ilk tespitlerinde iddiaların doğruluğunun tespit edildiğine dair bilgi edindiklerini kaydeden Güldiken, “Dilekçe bir haktır. Fuzuli, gereksiz dilekçe yazmak diye bir şey yok. Aynı ve ayrı konularda yazılan dilekçelere ısrarla cevap verilmemişse, birden çok dilekçe de yazılabilir. Bu arkadaşımız aynı zamanda işyeri sağlığı ve güvenliği birimindedir. Daha iyi hizmet çıksın diye uğraşıyor. Ama bunlar alışmış rahatlarına, itiraz eden, usulsüzlükleri anlatandan kurtulmak istiyorlar” diye konuştu.

Büyükdeniz’in görev yerine geri gönderilmesi için hukuki olarak süreci takip edeceklerini dile getiren Güldiken, işyerinde de bunun mücadelesini vereceklerini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum