Diyarbakır’da gece yarısı baskını, çok sayıda gözaltı var

Diyarbakır’da gece yarısı baskını, çok sayıda gözaltı var
Diyarbakır’da “ihbar” iddiasıyla sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında 20’ye yakın kişi gözaltına alındı. Yapılan ev baskınlarında Gazetemizin Yayın Koordinatörü Naci Sapan’ın ikamet ettiği kardeşinin evi de bulunuyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında 20’ye yakın kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gazetemizin Yayın Koordinatörü Naci Sapan’ın ikamet ettiği kardeşinin evine yapılan baskında Koordinatörümüzün bilgisayarına polislerce el konuldu. Evde saatlerce yapılan aramalardan sonra Nejdet Sapan, sosyal medyada paylaşım yaptığı iddiasıyla gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Sapan baskına ilişkin şu ifadelere yer verdi: “Gece 01.00 kapı zili çaldı, bina ayakta, biz uyuyoruz. Kapıyı açınca Polis baskını olduğunu anlıyoruz. Kardeşimin evi, ismini zikredip, savcılık izni var, evi arama emri var, yapıp, sizi götüreceğiz’ diyorlar. Savcılık kağıdını, arama iznini soruyorum, uzaktan gösteriyor, elinde dosya olan polis. Görmeden olmaz diyorum, nafile. İlk etapta hafif bir ‘göğüs göğüse çarpışma’!yaşanıyor doğal olarak. Bir anda eve dağıldılar aram-tarama-kitap bilgisayar-elektronik aletlere el koyma faslına girdiler.
Telefonu mu da elimden almaya çalıştılar, herhangi bir görüşmeye mahal vermemek için. Bir avukat ya da bir yakınınızı ‘göz altına alındım’ diye bilgi verme şansı da bırakmadılar. Bütün mesele karşıdakini suçlu psikolojisi içine sokmaktı. Savcılık izni var mıydı, yok muydu, bilemedik. Kameralar çekildi, tutanaklar tutuldu, imzalar atıldı, kardeşimi ve bilgisayarını almak yetmedi, benim şahsi bilgisayarımı da alıp gittiler.”

“Bilgisayarımı iade edin”

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne çağrıda bulunan Sapan, “Haksız, hukuksuz yere el koyduğunuz bilgisayarımı iade edin. Konu daha fazla uzamasın. Konuyu bu sabah gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısı yapan Diyarbakır valisinin de dikkatine sunuyorum. Sonuç önemli!” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.