Diyarbakır’da gıda kontrol görevlilerine kurs

Diyarbakır’da gıda kontrol görevlilerine kurs
Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü, 23-27 Mayıs tarihleri arasında gıda kontrol görevlisi kursu düzenlendi.

TiGRİS HABER - Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kursla ilgili şu bilgiler verildi;

“Bakanlığımız, Gıda mevzuatı kapsamında gıda ve yem işletmelerinin resmi kontrollerini yürüten tüm kontrol görevlilerinin; yetkili olduğu alan kapsamında görevlerini yeterli ve etkili yapmalarını ve resmi kontrolleri düzgün yürütmelerini sağlamak üzere uygun eğitimi almalarını temin etmektedir. Vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması ve sağlıklı gıda tüketiminin sağlanması Tarım ve Orman Bakanlığı’nın temel görevlerinden birisidir. Gıda denetçileri bu konuda çok önemli bir görev üstlenmektedirler.

gida-kurs-tigris.jpg

25 ilden 67 personel katıldı

Gıda Kontrol görevlileri yaptıkları izleme, gözetim, doğrulama, tetkik, numune alma ve analiz gibi uygulamalarla bu amaca en büyük katkıyı sağlamaktadır. Gıda Kontrolü önemli ve özen isteyen bir görev olduğundan, bu alanda çalışacak personelin teknik bilgi ve sürekli güncellenen mevzuatı iyi bilmesi gerekmektedir. Bu amaçla 23-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında Bakanlığımız tarafından seçilen 7 eğiticinin görev aldığı Gıda Kontrolör Kursu 25 ilden toplamda 67 personel katılımıyla gerçekleştirildi. İl Müdürlüğümüzün toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim 5 gün sürdü.”

Kursun sonunda İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar kapanış konuşması yaptı ve kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.