Diyarbakır’da “Gizem Dolu Anadolu” fotoğraf sergisi açıldı

Diyarbakır’da “Gizem Dolu Anadolu” fotoğraf sergisi açıldı
Diyarbakır’da Gizem Dolu Anadolu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca düzenlenen “Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Sezonu” takvimi kapsamında etkinlikler devam ediyor. Tarihi iç kalede bulunan Saint George Kilisesi Sanat Galerisinde düzenlenen serginin açılış kurdelesi, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Diyarbakır Milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Vali Münir Karaloğlu, AK Parti MKYK üyesi Alaattin Parlak’ın katılımıyla kesildi.

120 fotoğraf sergileniyor

sergi-tigris1.jpg

Sergide, Türkiye’nin 7 bölgesi ve 81 ilinden fotoğraf sanatçısı Resul Çelik tarafından çekilmiş portre, manzara ve tarihi mekânlardan seçkin karelerin bulunduğu 120 fotoğraf sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Çelik, sergiyi ziyaret edeceklerin Türkiye’nin farklı bölgelerinden çekilmiş kareleri görme imkanı bulacağını söyledi.

Anadolu'nun eşsiz güzelliklerini fotoğrafladığını belirten Çelik, şöyle konuştu:

“Yaklaşık 27 yıldan beri hem dünyanın farklı coğrafyalarında hem de Türkiye’de fotoğraf çekiyorum. Çektiğim bu fotoğraflardan oluşturduğum sergiyi daha önce Newyork’ta bulunan Türk evinde açtım. Daha sonra bu fotoğraf sergisini Anadolu’ya taşımaya karar verdim. Memleketimizin güzelliklerini, tarihini, yaşamını insanlarımızın ayağına getirmekten büyük bir keyif alıyorum. Bu fotoğraf sergisini yaklaşık 60 ilde açmayı hedefliyorum ve bu sergimizin ilki Diyarbakır’da başladı.”

Sergi, Ramazan ayı boyunca sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek. (Kaynak: Büyükşehir Basın)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.