Diyarbakır’da halk bir kez daha sandık başına gidecek

Diyarbakır’da halk bir kez daha sandık başına gidecek
DEM Parti tarafından Diyarbakır’da yapılan ön seçimlerde sonuçlar netleşti. Birçok ilçede seçimler ikinci tura kaldı.

TİGRİS HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından Diyarbakır’ın ilçelerinde kurulan sandıklarda gün boyu ilgi yoğundu. Diyarbakır’ın 17 ilçesinde kurulan sandıklarda ilçe belediye eşbaşkanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanlığı, İl Genel Meclis Üyeliği, Meclis Üyeliği için oy kullanıldı. Yapılan ön seçimlerde 3 ilçede teknik aksaklıklardan dolayı seçimler ertelenirken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) için 4’ü kadın 11’i erkek 15 aday adayı için oy kullanımı yapıldı. DBB eşbaşkan aday adaylarının sonuçları da 3 merkezde yapılacak seçimler sonrası netleşecek.

Diyarbakır’ın ilçelerinde birçok yerde seçimler ikinci tura kaldı. Bir kez daha kurulacak sandıklarda oy verme işlemi gerçekleşecek.

İlçe ilçe Diyarbakır’ın seçim sonuçları şöyle:

Bağlar

Bağlar yapılan ön seçimlerde 5 kadın 17 erkek aday adayı yarıştı. Gün boyu yoğun ilginin olduğu seçimlerde oy verme işleminin sona ermesi ardından sandıklar açıldı. Tek tek sonuçlar delegelere gösterilerek, yapılan sayımlarda seçimler ikinci tura kaldı. Seçimde Leyla Ayaz 425, Roza Hanım Altındağ 319, Mehmet Deviren 148 ve Siraç Çelik 140 oy alarak, ikinci tura kaldı.

İkinci tur seçimleri için yarın bir kez daha delegeler sandık başına gidecek.

Sur

Sur ilçesinde yapılan seçimlerde 700 delege oy kullandı. Yapılan ön seçimde ilçe belediye eşbaşkanları aday adayları için sonuçlar netleşti. Seçimlerde 136 oy ile Gülistan Sevitek ve 230 oy ile Fatma Önkol ve 251 oy alan Adnan Örhan ve 94 oy alan Mehmet Asana ikinci tura kaldı. Delegeler yarın bir kez daha Nilgün Düğün Salonu’nda kurulan sandıklar da oy kullanacak.

Yenişehir

Yenişehir ilçesinde yapılan ön seçimde ilçe eşbaşkanlığı için 4 kadın ve 12 erkek aday adayı yarıştı. Gün boyu yoğun katılımın olduğu seçimde toplamda 930 delege oy kullandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları, meclis üyeliği ve il genel meclis üyeleri için oy kullanılan seçimde kadın eşbaşkan aday adaylarından Safiye Akdağ 371 ve Belgin Diken 281 oy ile ikinci tura kaldı. Erkek eşbaşkan aday adaylarından da 206 oy alan Aladdin Zuğurli ve 154 oy alan Mehmet Ergün ikinci tura kaldı.

Delegeler yarın bir kez daha ilçe belediye eşbaşkanları için sandık başında oy kullanacak.

Dicle

Dicle ilçesinde ön seçim için ilçe binasında sandık kuruldu. 580 delege aday adaları için oy kullandı. 4’ü kadın ile 13 erkek olmak üzere 17 aday adayı belediye eşbaşkanlığı için yarıştı. Yoğun katılımın olduğu ilçede yapılan ön seçimlerde 151 oy alan Zülfiye Kısmir ile 150 oy alan Melek Çevik ve 155 oy alan Hacı Akengin ile 75 oy alan Ensari Yılmaz ikinci tur seçimlerine kaldı.

Yarın ikinci tur için bir kez daha delegeler oy kullanacak.

Ergani

Ergani Belediye Eşbaşkan aday adayları erkeklerde ve kadınlarda ikinci tura kaldı. İlk turda Şiyar Güldiken 212 oy alırken Ferman Aslan 165 oy aldı. Kadınlarda ise Birsen Azak Bayar 242, Mukaddes Doğan 193 oy alarak ikinci tura kaldılar.

Hani

Hani ilçesinde de 3'ü kadın 16 ilçe belediye eşbaşkanı seçimle belirlenmeye gitti. Vesile Narin 158 oyla yüzde 50+1'i geçerek eşbaşkan seçilirken, erkek adaylardan ise Hamdullah Demir 63, Sait Topkaya 62 oy alarak ikinci tura kaldı.

Kulp

Kulp’ta kadınlardan Fatma Ay 234 oy alarak ilk turda seçildi. Erkek adaylardan ise Murat İpek 141, Emin Ay ise 100 oy aldı. Erkek aday adayları yarın ikinci turda bir kez daha seçime girecek.

Hazro

Hazro ilçe eşbaşanlığında erkeklerde Erhan Güven 113, Halis Ulaş 70 oy alarak, kadınlarda ise Hasibe Yazdık 122, Berfin Buldi 60 oy alarak ikinci tura kaldılar. İkinci tur yarın yapılacak.

Kocaköy

Kocaköy tek kadın aday olmasından ötürü Evin Ay halk eğilimi ile direk kazandı. 11 erkek aday yarışında ise Abdulbasit Yaşa 51, Mehmet Şık 68 oy alarak ikinci tura kaldı.

Lice

Lice ilçesinde ise ilçe eşbaşkanlığı için kadın adaylardan Dilek Diyar Özer 184, Revşen Karademir 94 oy ile, erkek adaylardan Burhan Erol 131, Fırat Demir 130 oy ile ikinci tura kaldı.

Eğil

Eğil ilçesinde yapılan ön seçimlerde 169 delege oy kullandı. Ön seçimlerde 3 kadın ile 12 erkek aday adayı yarıştı. Seçim sonuçlarına göre aldığı 95 oy ile yüzde 50+1’i yakalayan Mehmet Zülküf Polat belediye eşbaşkan adayı oldu. Kadın aday adaylarında ise Zilan Aydın 54 ve Bahar Karakaş 47 oy aldı.

Kadın adaylar arasında seçimler ikinci tura kaldı.

Çınar

Çınar ilçe örgütünde yapılan ön seçimlerde sayımlar devam ediyor. Yoğun ilginin olduğu seçimlerde 5 kadın, 11 erkek aday adayı yarıştı. Geç saatlere kadar süren oylama işlemi sona ermesi ardından tek tek oylar delegelere gösterilerek, sayılıyor.

Çermik ve Çüngüş ilçelerinde ilçe belediye eşbaşkan adayları merkezi komisyon tarafından belirlenecek. (Kaynak: MA)

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.