Diyarbakır’da hasarlı bina sayısı 2 bin 295’e çıktı

Diyarbakır’da hasarlı bina sayısı 2 bin 295’e çıktı
Kahramanmaraş’taki depremlerden etkilenen Diyarbakır’da, Kent Koruma ve Dayanışma Platformu verilerine göre, hasarlı bina sayısı 2 bin 295’e çıktı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Kahramanmaraşlı depremlerden etkilenen 11 kent arasında bulunan Diyarbakır’da hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Deprem sonrası kurulan ve Diyarbakır İnşaat Mühendisleri Odasının bileşeni arasında olduğu Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Deprem Kriz Merkezi, kente ilişkin hasar tespit çalışmalarına dair son verilerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Bileşeni olan İnşaat Mühendisleri Odasının da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte hasar tespit çalışmalarına katıldığı Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Deprem Kriz Merkezinin sosyal medya hesabından paylaşılan verilere göre, kentteki hasarlı bina sayısı 2 bin 295’e çıktı. Paylaşılan verilere göre, kentte 22 yıkık, 57 acil yıkılacak, 2 bin 295 ağır hasarlı, 2 bin 236 orta hasarlı 25 bin 193 az hasarlı bina bulunuyor. Kentte 2 bin 769 binada henüz tespit yapılmazken, 8 bin 1, bina değerlendirme dışı bırakıldı, 72 bin 229 binanın da hasarsız olduğu tespit edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum