Diyarbakır’da hasta ve refakatçilerine misafirhane hizmeti

Diyarbakır’da hasta ve refakatçilerine misafirhane hizmeti
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin hasta ve hasta yakınları için hizmete açtığı misafirhane günde 200 kişiye hizmet veriyor.

Ali Abbas Yılmaz / Özel

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin hasta ve hasta yakınları için 2017 Şubat ayında hizmete açtığı 136 odalı ve 391 yatak kapasiteli misafirhane, çevre il ve ilçelerden tedavi amaçlı gelenler için hizmet veriyor. Misafirhanede, pandemi koşullarına rağmen hizmet aralıksız sürdürülüyor.  

Hem barınma hem servis hizmeti

Misafirhanede onkoloji hastaları, tüp bebek tedavisi, ışın tedavisi, oksijen tedavisi, doğum yapan hastalar, kaza geçiren ve ayakta tedavisi yapılan hastalar ve il dışından tedavi amaçlı gelen tüm hastalar kalabiliyor. Misafirhanede kalan hasta ve refakatçilerine Revir hizmeti, mescit, sosyal servis, kahvaltı hizmeti veriliyor. Çamaşırhane ve ütü hizmetinin verildiği misafirhanede, hasta ve hasta yakınlarına otel konforunda barınma imkanı sağlanıyor. Odalarda TV, mini buzdolabı, saç kurutma makinesi, havlu, şampuan bulunuyor. Ayrıca Dicle Üniversitesi Onkoloji Bölümü’nün hasta ve hasta yakınları için tahsis ettiği servis hizmeti de günde 2 defa sağlanıyor.  

misafirhane-(5)-manset.jpg

Hasta gruplarına göre yerleştirme planı

Misafirhanede 10 oda ve 20 yatak, engelli ve oksijen tedavisi gören hastalara ayrılırken, 26 oda ve 67 yatak ise onkoloji tedavisi gören hastalara, 8 oda 23 yatak da tüp bebek tedavisi gören hastalara hizmet veriyor. Misafirhanede kalan günlük hasta ve hasta yakını sayısı ise 150 ila 200 kişi arsında değişiyor.

misafirhane-(13)-13.jpg

Otel konforunda misafirhane hizmeti

Kırsal ilçelerden kente tedavi amaçlı gelen hasta ve hasta yakınları için verilen misafirhane hizmetini değerlendiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız, “Diyarbakır’ın çevre ilçelerinden, köylerinden ve çevre illerden gelen hastalar ve refakatçilerinin otel konforunda barınma hizmeti alabildikleri misafirhanemiz 3 yıldır hizmetini sürdürmektedir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin arkasında 8 katlı, 136 odalı ve 5 yıldızlı otel tarzındaki misafirhanemizde hasta ve refakatçilerine barınma, yemek ve temizlik hizmeti veriyor. Kahvaltıdan kıyafet yıkama ve ütülemeye kadar her türlü hizmeti sunuyoruz. Odalarımızın her gün düzenli olarak temizliği ve hijyeni sağlanıyor. Yatak çarşafları günlük olarak değişiyor. Çamaşırhanemizde hasta ve hasta yakınlarının kullanımına sunulan çamaşır makineleri var, burada kişisel eşyalarını yıkayabiliyorlar. Yemekhanemiz var ve yemeklerimizi kendi mutfağımızda pişiriyoruz. Hasta ve hasta yakınları için elimizden gelen her türlü hizmeti sunmaya gayret ediyoruz” dedi.

misafirhane-(17)-17.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum