Diyarbakır'da hırsızların yeni hedefi: Sanayi siteleri

Diyarbakır'da hırsızların yeni hedefi: Sanayi siteleri
Diyarbakır’da kent merkezinde ev ve işyerlerini soyarak vatandaşları canından bezdiren hırsızlık çeteleri, bu kez sanayi sitelerine dadandı. Kısıtlama dönemlerini fırsata çeviren hırsızlar, alanın geniş olması nedeniyle kontrol sağlanamamasını fırsat bilerek sanayi sitelerini hedeflerine aldı.

TİGRİS HABER - Hafta sonları uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma yasaklarını fırsat bilen hırsızlar, Yenişehir ilçesi sınırları içinde bulunan Birinci Sanayi Sitesindeki bloklarda birçok iş yerini soyarak değerli elektronik eşya ile otomobil parçalarını çaldı. Pazartesi günü dükkânlarını açan esnaf, soyulduğunu anlayınca şaşkına döndü. Duruma tepki gösteren esnaf, bekçilerinin gece uygulamasında yetersiz kaldığını ifade ederek, soruna çözüm bulunmasını istedi.

Çalınanlar kıymetli yedek parçalar

Yedek parça satıcısı esnaflardan Muhammed Taşkın, yedek parçanın genelde dışarıda talep gören ürün olduğunu, hırsızların yükte hafif pahada ağır ne varsa satmak üzere çaldıklarını söyledi.

 Taşkın, "Pandemi yasakları ile birlikte hırsızlıkta artış oldu. Olaylar olduktan sonra emniyet güçlerimiz gerekeni yapıyorlar. Ama bizim talebimiz olaylar olmadan önce müdahale etmeleridir. Kısıtlama döneminde bekçi var. Ama kısıtlamalar uzun sürdüğü için bekçinin de kontrol sağlaması zor oluyor “ dedi. Esnaf Hakan Güçlü ise, kısıtlama zamanlarında hırsızlık olaylarının artmaya başladığını kaydetti. Güçlü, yeterli güvenlik önlemi sağlanamadığı için her gece iki-üç esnafın dükkânının soyulduğunu ifade etti. (İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.