Diyarbakır’da iki önemli gündem konuşuluyor

Diyarbakır’da iki önemli gündem konuşuluyor
Diyarbakır’ın son hafta gündemi Amedspor ve ölümlü kazalara neden olan belediye otobüsleri oldu.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın son hafta gündemi Amedspor ve ölümlü kazalara neden olan belediye otobüsleri oldu. Bursaspor maçı ile ilgili tartışmalar, canlı yayın iptali ve İçişleri Bakanının maçı izleyeceği haberi kentte günün konusu olurken, iki ayrı günde belediye otobüslerinin karıştığı biri ölümlü iki kaza da halk arasında en çok konuşulan konular oldu.

https://bit.ly/3LLAuLq

Amedspor Bursapor maçı

Diyarbakırspor’un süper lig’de olduğu dönemlerden bugüne kadar gelen Bursaspor gerginliği Amedspor maçlarına da sirayet etti. Diyarbakır’da geride bıraktığımız Pazar günü oynanan maçtan önce yaratılan gergin atmosferden dolayı İl güvenlik kurulu Bursaspor taraftarları için ‘yasak’ kararı aldı. Bu konuda tartışmalar devam ederken, TRT’ Kürdi’nin canlı yayın yapmama kararı tartışmaları alevlendirdi, konu hem Bursa hem de Diyarbakır cephesinde en çok konuşulan konu oldu. İç işleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Bursaspor maçını izlemek üzere Diyarbakır’a geleceği haberi ise Amedspor çevrelerinde gerginlik yarattı.

https://bit.ly/3Cd1TCP

Maç sırasında provokatif eylem

Provokasyon olacağı gibi bir algının yaratılması, stat çevresinde ve içerisinde yoğun güvenlik önlemlerinin alınması ise tedirginliğe neden oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’a geldi, ancak karşılaşmayı izlemek üzere stada gitmedi, ‘Diyarbakır annelerini’ ziyaret ettikten, birebir görüşmeler gerçekleştirdikten sonra Şanlıurfa’ya geçti. Ancak, stadyumdaki gelişmeler yine gündem oldu. Bir grup ‘Kürdistan bayrağı’ açtı, durum soruşturmalık oldu. İçişleri Bakanlığı Amedspor maçında yaşananlar için soruşturma başlattı. Bu arada, stadyum içinde 40’a yakın havai fişek patlatılması da ayrıca dikkatleri çeken bir konu oldu.

Belediye otobüsleri: 1 ölü, 1 yaralı

Diyarbakır’da 4 gün ara ile 2 kaza yaşandı. Her iki kazaya da belediye otobüslerinin sebebiyet vermesi dikkat çekti. İlk kaza geçen Cuma günü ofis semtinde yaşandı. Kazada otobüsten inerken elbisesi araç kapısına sıkışan 71 yaşındaki N.N otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti. Bir diğer kaza da dün Bağcılar Mahallesi Aram Tigran bulvarında yaşandı. Bu kazada da Belediye ye ait otobüs 80 yaşındaki bir vatandaşa çarptı. Kaza sonucu yaralanan vatandaş çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulansla hastaneye sevk edildi. Bu yaşanan iki kazada akıllara belediye otobüslerinde yeterince önlem alınmadığını getirdi. Belediye otobüslerinin dikkatsizliği kentin konuşulan konuları arasında yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum