Diyarbakır’da ikinci kar dalgası başladı

Diyarbakır’da ikinci kar dalgası başladı
Diyarbakır’da beklenen ikinci kar dalgası başladı. Vali Münir Karaloğlu, kar lastiği ve zinciri olmayan sürücülerin mecburi olmadıkça trafiğe çıkmaması uyarısında bulundu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır son bir haftadır, 49 yılın en yoğun kar yağışı ile karşı karşıya.  Ana arterler dışındaki yollarda temizlik bitmeden yeni bir kar yağışı geldi. Gece etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle yetkililer, hem sürücülere hem de vatandaşlara üst üste uyarılarda bulunuyor. Hem Büyükşehir Belediyesi’nin hem de ilçe belediyelerinin kar ile mücadelesi sürüyor.

Vali’den uyarı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, sürücüleri trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı. Karaloğlu,  şu ifadeleri kullandı: " Kıymetli hemşehrilerim, yarın ilimiz genelinde etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle, trafikte yaşanabilecek aksamalara karşı, kış lastiği ve zinciri olmayan araçların trafiğe çıkmamalarını özellikle rica ediyorum.”

941 mahalleye ulaşım sağlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin hem şehir merkezinde hem de köylerde çalışmaları devam ediyor. Belediyeden yapılan açıklamada, yolu kapanan 941 kırsal mahalleye ulaşım sağlandı. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kırsal ilçelerde 109 araç ve 188 personelle 24 saat esasına göre yaptığı çalışmada 1047 kırsal mahalleden 941’ine yol açma çalışması yaptı. 5 bin 812 kilometrelik yolu açan ekipler, 106 kırsal mahalleye ulaşımı sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Kulp’ta 4, Ergani’de 1 ,Hani’de 1 hastanın hastaneye ulaştırılması sağlandı. Kar yağışının başladığı günden bugüne 98 hastanın hastanelere ulaşması için yollar açıldı.

Tuzlama çalışmaları devam ediyor

Kent merkezinde ise ekipler, 250 kilometrelik yol ağında 71 personel, 7 kar küremeli tuz serici, 2 kar küreme aracı, 5 greyder, 14 kazıcı ve yükleyici, 2 kamyonet, 5 pikap, 1 traktör ve 2 loder ile temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Çevre Koruma ve Kontrol ile Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlıkları tarafından oluşturulan ekipler, merkez ilçelerindeki bulvar, cadde, sokak, kaldırım ve meydanlar kar küreme araçlarıyla temizlendi ve buzlanmanın önüne geçilmesi amacıyla tuzlama çalışmaları yapıldı.

Sokakta kalanlar otellere yerleştirildi

Soğuk havalarda vatandaşların mağdur olmaması için özel bir ekip oluşturan Zabıta Daire Başkanlığı, hastaneler, otogar, tren istasyonu, otobüs durağı, bankamatik ve parklarda yaşayan evsizlere yönelik çalışma yaptı.  Zabıta ekiplerince tespit edilen yardıma muhtaç ve evsizleri kentteki otellere yerleştiriliyor.

Can dostlara mama bırakıldı

Sokakta yaşayan ‘Can Dostları’ için çalışma başlatan Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, 20 personelden oluşan 5 ekip kurarak belirli noktalarda köpek ve kedi maması bıraktı. Diyarbakır’ın Yenişehir Belediyesi ekipleri, ilçede sürdürülen kar temizleme çalışmaları kapsamında buz tutan kaldırımları temizleyerek, vatandaşın ulaşımda sorun yaşamamasını sağlıyor.

Yenişehir’de kaldırım temizliği

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci'nin talimatları ile vatandaşların kayma ve yaralanma gibi olumsuzluklarla karşılaşmaması adına ilçe genelinde özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde kaldırım temizliği başlatıldı. Belediye Başkanı Beşikci, kar ve buzlanma ile ilgili çalışmaların kesintisiz devam ettiğini belirterek, "Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz karla mücadele ekiplerimiz kaldırımlarda oluşan buzları kırarak zorlu koşullarda vatandaşlarımızın ulaşımda sorun yaşamaması, kayma ve yaralanma gibi olumsuzluklarla karşılaşılmaması adına özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde kaldırım temizliğini aralıksız bir şekilde sürdürmektedirler" dedi.

Beyoğlu da çalışmalara katıldı

Bağlar Belediyesi’nin de kar ile mücadele çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, hafta sonunda Yeniköy ve Kaynartepe mahallelerinde olumsuz hava şartlarından dolayı dışarı çıkamayan vatandaşları evlerinde ziyaret etti. Beyoğlu, Nükhet Coşkun Caddesi'nde devam eden kar temizleme ve buz kırma çalışmalarını da takip ederek belediye ekipleriyle beraber kürekle kar ve buz temizledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum