Diyarbakır’da iktidara yakın sendikada seçim öncesi liste krizi

Diyarbakır’da iktidara yakın sendikada seçim öncesi liste krizi
İktidara yakınlığı ile bilinen Eğitim-Bir-Sen 1. Nolu Şube seçimleri sürecinde, delegelerinin tehdit ve baskı gördüğünü söyleyen ve kendilerine “Muhalif kanat” diyen başkan adayı ve listesi seçimden çekildi.

TİGRİS HABER - Muhalif listedeki delegeleri baskı ve tehdit yapmak ile suçlanan mevcut başkanı Ramazan Tekdemir, “Tehdit ve baskı asla söz konusu değildir. 7 ilçede delege çıkaramadılar. Kazanacağım şimdiden belli olduğu için şimdiden geri çekilmelerine kılıf uydurmak için kamuoyunu böyle yanıltıyorlar” dedi.

Diyarbakır’da, 26-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Eğitim Bir-Sen Diyarbakır 1. Nolu şube başkanlığı seçiminde kriz yaşandığı ortayı çıktı. Mevcut başkan Ramazan Tekdemir’in karşısına kendilerine, “Muhalif kanat” adı vererek beyaz liste ile çıkan Mansur Kendal ve listesi seçimden çekildiklerini duyurdular. “Muhalif kanat” adı ile yapılan yazılı açıklamada, bütün iyi niyetlerine rağmen sendikal çalışmaların ruhu sayılan “her bireyin özgür iradesinin kutsallığı ve eşit şartlar altında demokratik yarış” imkânının ortadan kalktığı belirtilerek şöyle denildi:

Genel merkez yapılanları görmedi

“Delege adaylarımıza başvuru kabul sürecinde birçok zorluk çıkarılmıştır. Başvuru yapıldıktan sonra ise delege adaylarımız daha Sendikanın merdiveninden inerken önce nazikçe sonra biraz sert bir dille, eğer delege adaylarımız vazgeçmezse ise artık odalara alınıp ‘çekilmezsen bedel ödersin’ diye tehditlere maruz kalarak defaten ve sistematik bir şekilde tehdit edilmişlerdir. Artık bu tehditler ailelere kadar devam etmiştir. Kayapınar’ın bir okulunda idareci olan arkadaşımız Kayapınar Şube Müdürü aynı zamanda Şube Başkan Yardımcısı ve Kayapınar İlçe Temsilcisi tarafından odaya alınıp tehdit edilerek delegelikten çektirilmiştir. Dayatılan ağır yıldırma politikası, atılan iftiralar, yapılan haksız ithamlar ve tehditler, sendikamızın ilke ve değerlerine yakışmamış, seçim sürecini bir hesaplaşma zeminine dönüştürmüştür. Mevcut başkan ve yönetimin sendikal rakip olarak gördükleri kişileri, her seferde amirlere şikâyet edip iftira atması da çabası. Birlikte yol yürüdüğümüz ve seçim çalışması yaptığımız meslektaşlarımızın daha fazla bu muameleye maruz kalmaması adına bize yakışmayan bu sürecin bir parçası olmama kararı aldık. Delege adaylarımız olarak seçime varız savaşa yokuz. Israrla yapılan zulümleri Genel Başkan ve Genel Merkeze iletmek istediğimizde telefon ve mesajlarımıza cevap vermemişler. Yapılan muameleye adeta rıza göstermişler. Bütün bu nedenlerden dolayı muhalif kanat olarak seçim sürecinden çekildiğimizi kamuoyuna bildiririz,”

Tehdit yok, 7 ilçede aday çıkaramadılar

Muhalif listeyi tehdit etmek ile suçlanan mevcut Başkan Ramazan Tekdemir ise, yaptığı açıklamada, tehdit ve baskının söz konusu olmadığını, çekildiklerini açıklayan listenin 7 ilçede aday bile çıkaramadığını belirterek, “Seçileceğimiz şimdiden belli olduğu için kendi başarısızlıklarını kamuoyuna böyle açıklama gereği duymuşlar. Bize iftira ve isnatlarla saldırmak istiyorlar. Benim seçimi kazanacağımı şimdiden gördüler. Ben geçmişte üyemiz bile olsa yanlış yapan için gerekeni yaptık ve bağırsakları temizledim. Onların açıklamasına karşı bizde kamuoyunu bilgilendirmek için bir açıklama yapma hazarlığındayız” diye konuştu. (Haber Merekzi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.