Diyarbakır'da işe alım şartları şikâyet konusu

Diyarbakır'da işe alım şartları şikâyet konusu
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde, yerel yönetimlerde kura yöntemi ile alınacak işe alım şartlarından vatandaşlar şikâyetçi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir, Sur, Yenişehir ve Kayapınar Belediyelerine alınacak 423 personel alımıyla ilgili başvurular başladı. Büyükşehir Belediyesi alımların noter huzurunda canlı yapılacağını açıkladı. Başvurular Çarşamba günü sona erecek.

Şartlar şikayet konusu oldu

Başvurular devam ederken, kura yöntemiyle alınacak 423 personel alımına ilişkin istenilen şartlar, vatandaşın şikâyetine neden oldu. Söz konusu durumu haber merkezimize ileten vatandaşlar, koşulların işe alınacağı belli kişilere göre önceden belirlendiğini iddia ettiler.  

“Şartlar, yapılacak meslek ile ilişkili değil”

Kura çekiminin bir işe yaramadığını iddia eden vatandaş: “İstenilen şartlar, yapılacak meslek ile ilişkili değil. Güvenlikçi alacaklar fakat milli sporcu olma şartı koymuşlar. Alınacak kişiler önceden belirlenmiş. Biz aylarca böyle bir fırsat bekliyorduk, yine mağdur edildik. Ayrıca yaş şartı koydukları için çok az iş bölümüne başvuru yapabiliyorum” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum