Diyarbakır’da İsrail protestosu

Diyarbakır’da İsrail protestosu
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı yaptığı kitlesel açıklama ile, İsrail’in Mescid-i Aksa baskınını protesto etti.

TİGRİS HABERHÜDA PAR, Diyarbakır, Batman, Bingöl ve Şırnak gibi bölge illerinde düzenlediği basın açıklamaları ile İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da Filistinlilere saldırısını protesto etti.

Diyarbakır'daki basın açıklamasının adresi Merkez Sur ilçesi Şeyh Said Meydanı (Dağkapı) oldu. Teravih namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasını HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç okudu.

huda-par-2.jpg

İsrail’in Ramazan ayında Filistin genelinde ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını artırdığına dikkat çeken Dinç, "Gerçek ve plastik mermilerin yanında gaz bombaları ile Mescitte namaz kılan cemaat ve murabıtlara saldırmış, bu saldırılarda yüzlerce Müslüman yaralanırken yüzlercesi de kaçırılarak esir edilmiştir. Bu vahşi ve barbar saldırılar kabul edilemez. Bu saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Aksa’nın izzeti için bedenlerini siper ederek şahadet şerbetini içen şehitlerimizin şahadetini tebrik ediyor, yaralılara acil şifalar, esir edilenlerin de bir an önce özgürlüğüne kavuşmalarını niyaz ediyoruz." dedi.

Hiçbir Müslüman kabul etmemeli

Dinç, "Bu saldırı ve işgali bitirmeni yolu iki devletli çözüm, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme safsataları değildir. Bunun böyle olmadığına tarih şahittir. Siyonist rejimle kurulacak her tür ilişki Kudüs davasını yalnız bırakacak ve zayıflatacak, Aksa’ya yönelik saldırıları artıracak, işgal ve talanın genişlemesiyle sonuçlanacaktır. Bunu hiçbir Müslüman kabul etmemelidir. Bu işgal ve saldırıları bitirmenin tek yolu Kudüs ve Filistin topraklarında Siyonist işgalini tamamen kaldırmaktır. Filistin halkının şerefli ve izzetli direnişine ses olmak, bütün imkânları seferber ederek destek olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Bu mücadele terör eylemi değildir

Filistin halkının kendi vatanlarını, Kudüs’ün şeref ve izzetini savunmak için yapmış olduğu mücadelenin meşru ve kutsal olduğunun altını çizen Dinç, "Bu mücadele asla bir terör eylemi değildir. Terörist, Filistin halkını katleden, topraklarını işgal eden Aksa’nın mahremiyetini ayaklar altına alan siyonist işgal rejimdir. Bu işgal ve katliam durdurulmalıdır. Tarih ve günümüz şahittir ki bu işgal çetesi kınama, açıklama ve protestolardan değil, sadece güçten anlar” dedi.

Dinç, "HÜDA PAR olarak her daim Kudüs davasının yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bütün üyelerimizle Filistin’de yaşanan gelişmeleri yakından izliyor ve takip ediyoruz. Gelişmelere göre tavırlarımızı belirleyecek, bu işgal ve talana karşı hep birlikte karşı duracağız. Allah bizleri Özgür Kudüs için mücadele edenlerden eylesin.  En kısa zamanda Aksa’da hep birlikte namaz kılmayı nasip eylesin” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.