VİDEO - Başaran: İktidar karşısında kadın görmek istemiyor

VİDEO - Başaran: İktidar karşısında kadın görmek istemiyor
Diyarbakır’da, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı yürüyüş yapmak isteyen kadınlara izin verilmedi. 4 saat boyunca süren müzakerelerin ardında kadınlar açıklama yaptı. Ayşe Acar Başaran iktidarın, karşısında kadın görmek istemediğini söyledi.

TİGRİS HABER - Özgür Kadın Hareketi(TJA) ve HDP’nin Kadın Meclisi’nin, “ İstanbul Sözleşmesi’ni sokaklarda kazandık, sokaklarda savunacağız” sloganıyla Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Dünya kavşağında yapmak istediği yürüyüşe izin verilmedi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alanda 4 saatlik müzakerenin ardında kadınların sadece basın açıklaması yapmalarına izin verildi.

“İktidar karşısında kadın görmek istemiyor”

Kadınlar adına açıklama yapan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran,  kadın düşmanları ve katileri için kurmadıkları barikatları kadınların etrafında kurduğunu söyleyerek, “ iktidar karşısında kadın görmek istemiyor. Ama kadınlar barikatlarınızı, tek adam rejimini tanımaz. Dört duvara hapsettiniz biz direnmeye devam ettik. Korkmakta haklısınız çünkü saltanatınızı kadınlar yıkacak” dedi.

“Bize dayattıkları, savaş, açlık yoksulluk ve sömürüdür”

Ocak ayından bugüne kadar 91 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü de kaydeden Başaran, “ Onlarca kadına tecavüz edildi. Çocuklar istismarla yüz yüze kaldı. Kadınlar pandemide işsiz kaldı. Şiddetle yaşamak zorunda kadı. İktidar sorumluluğunu yerine getirmeyi bir yere bırakın kadınları toplumsal yaşamın dışına itmeye çalışıyor. Kadınlar eşit temsilliyet olsun istiyor. “Eşitlik istemeyin, sözleşmeyi savunmayın” diyorlar. Bize dayattıkları, savaş, açlık yoksulluk ve sömürüdür” şeklinde konuştu.

“Sözleşmeyi uygulamaya devam edeceğiz”

Sözleşmenin tarihsel olduğunun altını çizen Başaran, “ Makbul kadın olmayacağız. Sözleşmeyi uygulamaya devam edeceğiz. Tek adamın sözüyle kazanımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Sloganlarımız ve zılgıtlarımızla bu iktidara biz diz çöktüreceğiz ve onlar makul olan olacak” dedi.

Açıklamanın ardında kadınların küçük gruplar şeklinde dağılmalara izin verildi. Kadınlar,”Jın, Jiyan Azadi, Kadın Yaşam Özgürlük” sloganları atarak dağıldılar. (Haber Merkezi))

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.