Diyarbakır’da itirazlar sonuç verdi: YSP bin 745 oyunu geri aldı

Diyarbakır’da itirazlar sonuç verdi: YSP  bin 745 oyunu geri aldı
Diyarbakır Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Avukat Mehmet Emin Aktar, Diyarbakır'da Yeşil Sol Parti oylarının MHP'ye yazıldığı sandıklar için ilçe seçim kurullarına itiraz ettiklerini, bin 745 oyu geri aldıklarını açıkladı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır eski Baro Başkanı ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Avukat Mehmet Emin Aktar, sandıktaki Yeşil Sol oylarının MHP'ye yazıldığını doğruladı ve ilçe seçim kurullarına itiraz dilekçelerini sunduklarını duyurdu. Yeşil Sol Parti'den yapılan itirazlar üzerine Diyarbakır'da bin 745 oy geri alındı.

14 Mayıs seçimlerinde Diyarbakır başta olmak üzere bir çok kentte Yeşil Sol Parti’nin aldığı oyların bir bölümünün MHP ve Yeniden Refah Partisi’ne yazıldığı Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı sandık sonuç listesiyle ortaya çıktı. Yeşil Sol birçok yerde sonuçlara itiraz etti. Konuya dair açıklama yapan Mehmet Emin aktar ise "Burada da en iyi bildikleri işi yapmaktadırlar: çalmak!" diye tepkisini dile getirdi ve itiraz ettiklerini duyurdu.

Aktar paylaşımında şunları yazdı: "Diyarbakır ilinde milletvekili seçimlerinde ıslak imzalı tutanaklar seçim kurulu sistemine girilirken çok sayıda sandıktaki oylarımızın MHP ye yazıldığına ilişkin sosyal medyadaki haberler doğrudur. Bu konuda ilgili ilçe seçim kurullarına itirazlarımızı sunmuş bulunmaktayız.
Burada da en iyi bildikleri işi yapmaktadırlar: çalmak!"

e-aktar-tigris.jpeg(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.