Diyarbakır’da kadınlar için Kick Boks kursları
TİGRİS HABER - Kadına yönelik şiddetin gündemde olduğu bu günlerde Kayapınar Belediyesi kadınların şiddete karşı kendilerini savunmaları için Kick Boks Öz Savunma Kursları verecek.
Kadın Politikalar Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla belediyeye ait 500 Evler Spor Kompleksi, Kadın Yaşam Merkezi, Kadın Emeği Çarşısı ve 500 Evler Yaşam Merkezi’nde kurslar verilecek.

Öz savunma, yalnızca fiziksel tekniklerden ibaret değildir
Belediye tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, “Artan şiddet gündelik hayatımızda yalnızca fiziksel saldırılarla değil; söylemlerle, normlarla, yasalarla, medya ile şekillendiriliyor. Kadınlar için öz savunma, yalnızca fiziksel tekniklerden ibaret değildir; aynı zamanda bir direnme ve güçlenme pratiğidir. Bu kurslar, kadınların sınırlarını koruma, saldırıları önleme ve kendilerini savunma hakkını pratik etmeleri için bir dayanışma alanı olacaktır. Kadına yönelik şiddete karşı bireysel ve kolektif mücadelenin büyümesi ile bir arada olacağız” ifadelerine yer verildi.
Kurs başvuruları için son kayıt tarihi 20 Aralık olarak belirttirirken, kurslar 5 Ocak 2026 tarihinde başlayacak.
Kaynak:Haber Merkezi




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.