Diyarbakır’da karne heyecanı

Diyarbakır’da karne heyecanı
Diyarbakır ilköğrenim ve ortaöğrenim seviyesindeki öğrenciler karnelerini aldı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu: "Hedefimiz başta eğitim olmak üzere kenti çok daha iyi ve ileriye taşımaktır. Okullaşmada okul öncesinde yüzde 90'ları aşan bir düzeye geldik"

aw728781_02.jpg

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde 5 Nisan İlkokulunda düzenlenen karne törenine, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer, Yenişehir Kaymakamı Serdar Kartal, öğrenciler ile velileri katıldı.

Öğrencilerle sohbet eden Vali Güzeloğlu, onlara karne ve hediye verdi.

Güzeloğlu, uzun bir eğitim öğretim dönemi sonunda öğrencilerin tatili hak etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Karnedeki notların her şey demek olmadığını, öğrenci velilerinden karnesinde kırık olan öğrencileri üzmemelerini isteyen Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Hedefimiz başta eğitim olmak üzere kenti çok daha iyi ve ileriye taşımaktır. Okullaşmada okul öncesinde yüzde 90'ları aşan bir düzeye geldik. Ortaokuldan başlayarak Z Kütüphanesi bu çağın gerekliliği olan robotik kodlama ile bilgi teknolojisiyle öğrencilerin erken yaşta deneyim ve beceri kazanması noktasında çalışmalar yaptık. Bilimsel proje yarışmalarında çok yüksek başarı ve katılım gerçekleştirildi. Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadele yarışmasında eser sayısında tüm okullarımız ve okuma yazma seferberliğinde Diyarbakır, Türkiye birincisi oldu."

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.