Diyarbakır’da kayıp yakınlarının eylemine polis izin vermedi

Diyarbakır’da kayıp yakınlarının eylemine polis izin vermedi
Kayıp yakınları ve İHD’nin 2015 yılında Sur’da katledilen Tahir Elçi’nin faillerini sormak amacıyla yaptığı eylem Diyarbakır Valiliği’nin ilan ettiği “eylem ve etkinlik yasağı” gerekçesiyle engellendi.

TİGRİS HABER - Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) ve kayıp yakınlarının 'Kayıplar bulunsun, failler yargılansın' eylemine polis izin vermedi. Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde her hafta düzenlenen etkinlik, Diyarbakır Valiliği tarafından getirilen eylen ve etkinlik yasağı gerekçesiyle engellendi.

zaytin-tigris.jpg

İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdullah Zeytun

Polis ablukasına alınan parkta koşa bir açıklama yapan İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdullah Zeytun, valiliğin yasak kararına karşı dava açtıklarını belirterek, kayıp yakınlarının yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. İHD ve kayıp yakınlarının düzenlediği “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” etkinliğinin 720’nci haftasında, 28 Kasım 2015 tarihinde Sur’da katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin faillerini soracak ve adalet talebinde bulunacaktı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.