Diyarbakır’da kayıt dışı esnaf denetimi

Diyarbakır’da kayıt dışı esnaf denetimi
Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda kayıt dışı çalışan esnafların belirlenmesi amacıyla denetim yapıldı. Kent genelinde 2 bin 500 işyerinde denetim gerçekleştirildi.

TİGRİS HABER - Esnaf Ve Sanatkâr İşleri Dairesi Başkanlığı, kayıt dışılığın oluşturduğu haksız rekabetin önlenmesi ve vergi kaybının engellenmesi amacıyla çalışmalar yürütüyor. Esnaf Ve Sanatkâr İşleri ile Zabıta daire başkanlıkları, Defterdarlık ve Diyarbakır Esnaf ve sanatkâr Odaları Birliği (DESOB) ekipleri kent genelinde 2 bin 500 işyerinde denetim yaptı.

Ekipler denetimde işyeri ruhsatı, vergi levhası ve esnaf odaları sicil kaydını kontrol etti. Çalışma kapsamında esnaflar, hibe ve kredi desteği gibi olanaklardan yararlanması için gerekli kural ve yükümlülüklerini yerine getirmeleri konusunda bilgilendirildi. Esnaflara doğal afet, yangın ve salgın hastalık gibi durumlarda devlet desteğinden mahrum kalmamaları için gerekli olan ruhsat, sicil kaydı ve vergi levhası ve yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi uyarısında bulunuldu. (Büyükşehir basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.