Diyarbakır’da Kırklar Dağı davasında karar çıkmadı

Diyarbakır’da Kırklar Dağı davasında karar çıkmadı
Diyarbakır’da, PKK’ye fon aktardıkları iddiasıyla yargılanan ve aralarında eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ında bulunduğu 32 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da, Dicle Nehri kıyısında inşa edilip daha sonra yıkılan Kırklar Dağı Yaşam Konutları projesinin müteahhidi olan emekli pilot Yarbay Ufuk Eser Subaşı’nın şikayetiyle “örgüte finansman sağladıkları” iddiasıyla aralarında Sur Belediyesi eski Başkanı Abdullah Demirbaş’ın da bulunduğu 32 kişi hakkında 2016 yılında açılan davanın 20’nci duruşması görüldü. Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar katılmazken, avukatları hazır bulundu.

 Mahkeme dosyaya yeni eklenen belgeleri paylaştı

Dosyaya eklenen yeni belgeleri paylaşan mahkeme heyeti, sanıklardan Hanifi Haram hakkında çıkartılan yakalama kararının infaz edilmediğini, Nevzat Sertaç Özgen üzerinden ele geçirilen dijital materyallere ilişkin inceleme tutanağının dosyaya eklendiğini, Türki Gültekin hakkında hazırlanan yeni iddianamenin dava dosyasıyla birleştirildiğini açıkladı. Sanıklardan Mustafa Sertaç Kuyucu ile Fatma Kuyucu için yazılan “yurtdışı” talimata ise yanıt verilmediğini, gizli tanık “Yıldız” hakkında emniyete yazılan müzekkereye yanıt verilmediğini söyledi.

Sonrasında söz verilen iddia makamı ve sanık avukatları, dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep etti.

 Mahkeme heyeti, açıkladığı ara kararında eksik belgelerin beklenmesine karar vererek, bir sonraki duruşmayı 7 Haziran 2022’ye erteledi. (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.