Diyarbakır'da konteyner kentte kalan çocuklar Türk tarihini keşfediyor

Diyarbakır'da konteyner kentte kalan çocuklar Türk tarihini keşfediyor
Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenip konteyner kentte bulunan çocuklar, "Tarih Yazan Çocuklar Projesi" çerçevesinde moral buluyor.

TİGRİS HABER - 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra deprem travmasını atlatmak için merkez Kayapınar ilçesindeki konteyner kentte yaşayan çocuklara Tarih Yazan Çocuklar Programı çerçevesinde çeşitli etkinlikler yapılıyor.
Proje çerçevesinde çocuklara tarihi şuur kazanmaları için gerçek kahramanlar tanıtılıp, onlarla tanışmaları hedefleniyor.

aw011505-03.jpg

Projenin Diyarbakır Sorumlusu Gülten Pamuk, çocuklara çizgi film karakterlerinden çok tarihimizdeki gerçek karamanları tanıtmak için çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi.

aw011505-09.jpg

Ekip olarak konteyner kentte olmalarının amacının depremzede çocukların yaralarını sarmak, yaşadıkları olumsuz durumu onlara unutturup gözlerindeki gülümsemeyi tekrar yakalayabilmek olduğunu belirten Pamuk, "Bunu yaparken çocuklarımızın dijital bağımlılık ve sanal kahramanların hüküm sürdüğü bu dünyadan bir nebze olsun uzaklaştırıp, tarihlerini tanımlarını, milli bilinç kazanmalarını ve gerçek kahramanlarla tanışmalarını amaçlıyoruz. Projemiz için 100 kahramanımızdan oluşan bir set oluşturduk ve her çocuğun örnek alabileceği bilim insanları, sanatçılar, manevi değeri olan şahsiyetler ve sporculardan derlediğimiz kitaplarımız" dedi. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.