Diyarbakır'da köpeği işkence ederek öldürdüğü iddia edilen şahıs gözaltında

Diyarbakır'da köpeği işkence ederek öldürdüğü iddia edilen şahıs gözaltında
Diyarbakır Hani'de ağaca astığı köpeği işkence ederek öldürdüğü iddia edilen kişi gözaltına alındı. Söz konusu olayın Hani ilçesi ilçesinde yaşanmadığı konusunda Hani Belediyesinden açıklama geldi.

Sosyal medyada Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz köyünde yaşadığı ileri sürülen Hasan A'nın ağaca astığı köpeği işkence ederek öldürdüğüne yönelik görüntülerin yayınlanması üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında söz konusu şüphelinin bu ilçede oturmadığı tespit edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca yapılan araştırmada şüphelinin Siirt'in Kurtalan ilçesinde ikamet ettiği ancak bir süre önce İstanbul'a gittiği belirlendi.

Şüpheli Hasan A, Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince gözaltına alındı.

Olay Siirt Kurtalan'da gerçekleşti, Hani ilçesi ile alakası yok

Hani Belediyesi, olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada söz konusu olayın Hani ilçesi ile alakalı olmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarında ilçemiz Gürbüz mahallesinde yaşandığı iddia edilen, köpeğin ağaca asılması olayında bir önce yazımızda da belirttiğimiz gibi olayın takipçisi olduğumuzu kamuoyuna tekrardan bildirmek İsteriz. Yaşanan üzücü ve vahşi olayın Siirt İli Kurtalan ilçesinde gerçekleştiğine dair Emniyet birimlerimizin bir tespiti olmuştur. Olayla alakalı araştırmalar devam etmektedir. İddia konusu olan ilgili kişinin Hani ilçesi ile bir bağlantısı olmadığı gibi Hani ilçe Nüfus Müdürlüğü araştırmasına göre ARI soyadı Hani ilçemizde kullanılmamaktadır. ilçe merkezimiz ve bağlı mahallelerimizde.olduğu gibi Gürbüz mahallemizde yaşayan değerli vatandaşlarımızın böyle vahşi hislerle bir canlıya zarar vermeleri kesinlikle düşünülemez ve böyle bir olayla isnat edilmelerini, böyle çirkin bir iftiraya maruz kalmalarını şiddetle kınıyoruz." denildi.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.