Diyarbakır’da ‘korona korkusu’ tablosu

Diyarbakır’da ‘korona korkusu’ tablosu
Diyarbakır, Siirt, Mardin ve Batman illerinde korona vaka sayılarında görülen artış tedirginlik yarattı. Aşı olmayanlar aşı kuyruğu, koronadan şüphelenenler ise test kuyruğu oluşturdu.

TİGRİS HABER - Sağlık Bakanlığının Kovid-19 ile ilgili haftalık verilerine göre, Diyarbakır, Siirt, Mardin ve Batman illeri son bir haftada vaka sayısı en çok artan iller arasında yer aldı. Bu illerde aşılama oranının artırılması için yoğun bir çalışma başlatıldı. Verilerin açıklanması üzerine bu dört ildeki vatandaşlarda büyük tedirginlik görüldü.

Bayramda vaka artışı oldu

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, vaka artışının Kurban Bayramı tatilinde de devam ettiğini, kentte 100 olan filyasyon ekip sayısını 150'ye çıkardıklarını, aşı ekiplerini de artırdıklarını ifade etti. Mobil aşı hizmetini de yaygınlaştırdıklarını söyleyen Tekin, büyük sitelerde, otogarda ve büyük AVM’lerde aşı stantları kurduklarını söyledi.

Hastanelerde test kuyruğu

Vaka sayısının giderek artması, aşı olmayanları da tedirgin etti. İlk kez aşı olmaya karar verenler, hastanelerde ve aile hekimliklerine giderek aşılarını yaptırmaysa başladı. Bu arada, vücutlarında kırgınlık hisseden vatandaşlarda korona şüphesi ile hastanelere giderek test yaptırdı. Bu nedenle hastanelerde test kuyrukları oluştu. (Tigris Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.